הפוסט פוע"ה בקהילה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>תושבי הצפון- פוע"ה קרובים אליכם, יותר מתמיד
בשלוחה המחוזית של מכון פוע"ה, ביקנעם
ייעוצים פרטניים, עם רב השלוחה, הרב ליאור שגב, בהריונות מורכבים, גנטיקה, טיפולי פוריות, ועוד (ללא עלות, בתאום מראש)
טיפול רגשי לנשים לאחר אובדני הריון או במהלך טיפולי פוריות (בעלות סימלית)
ימי עיון לקהלים מקצועיים (אנשי רפואה, אנשי הלכה, סיעוד ועוד)
ימי עיון וארועים לקהל הרחב
סדנאות בנושאים ספציפיים, בתאום מראש (רענון הלכות טהרה, לקראת גיל המעבר אצל נשים, חינוך למוגנות ומיניות בריאה, לקראת גיל ההתבגרות הפזיולוגית של נערות ועוד)
בעתיד בע"ה נרחיב שירות זה לעוד קהילות מחדרה וצפונה.
מוזמנים להיות בקשר על מנת להזמין ערב תוכן אל קהילתכם, בהתאמה אישית.
פוע"ה צפון- 051-2419961
גליה בירנבאום, מנהלת מחוז צפון, יועצת רפואה והלכה
הפוסט פוע"ה בקהילה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט האושר שבדרך הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט האושר שבדרך הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט להעניק לנופלים את הכבוד האחרון הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>פנייה נוספת הגיעה אליי ימים ספורים לאחר מכן. הפעם היו אלה הורים של חלל צה״ל, גם אליהם פנו קציני צה"ל בשעתם הקשה ביותר והיה להם כל כך קשה להחליט. נאמר להם שאין זמן ואפשר ליטול כעת או לעולם לא, והוסיפו שאת ההחלטה האם לעשות בזרע שימוש הם יכולים לקבל מאוחר יותר. הם השיבו בחיוב וכעת כשהם רוצים לעשות שימוש בזרע, הם נתקלים בחומה בצורה. ״אז למה בכלל הכניסו אותנו לתוך הכאב הנורא הזה?״, שאלו אותי.
שתי השיחות הללו מציגות חלק קטן מהמורכבות העצומה שמביא איתו הנושא. אין כאן פתרון אחד פשוט. יש כאן הרבה מאוד שאלות הלכתיות, אתיות, משפטיות ומוסריות. ניוול המת, נטילת זרע מנפטר ללא הסכמתו, הבאת ילד לעולם ללא הסכמה מפורשת מאביו, יתמות מלכתחילה ועוד.
הכאב של האלמנה, כאבם של ההורים השכולים, השאלות הקשות שצפו ועלו לא אפשרו לי להישאר אדישה וצללתי לתוך הנושא בכל כובד משקלי. הגעתי לכל דיוני הכנסת שעסקו בנושא, למדתי עליו במלוא המרץ. כולל התייעצויות מהשלבים הראשונים עם מכון פוע״ה, שאני מכירה את העשיה המבורכת והמקצועית שלהם מקרוב והם מיד נרתמו לסייע באופן הטוב ביותר ומאז המכון מלווה אותי לאורך כל הדרך. החלטתי להגיש הצעת חוק מתוקנת, אתית ומוסרית כלפי הנפטר ומשפחתו. ההצעה נכתבה בדיוק וברגישות המתבקשים לנושא מורכב זה לאחר שנפגשנו עם אנשי מקצוע, רופאים, פסיכולוגים, אלמנות, הורים, רבנים רבים ועוד.
לא מדובר בסיפור פרטי. אלא במאות רבות של מקרים עם משפחות שאבדו את יקירם. מדובר בחברה הישראלית כולה, בילדים עתידיים שיוולדו בלא שאביהם לידם.
בעזרת השם אני מקווה שנצליח לקדם את הצעת החוק שתביא סוף סוף בהירות, אחריות ומסגרת הלכתית, מוסרית ומעשית שתכבד את זכר הנופלים ואת בקשת החיים של משפחותיהם.
בינתיים, אני מזמינה אתכם ואת הציבור כולו לכנס מיוחד שייערך בנושא, שיתקיים בעז״ה בכנסת ביום חמישי, כ״א בתמוז (17.7), בין השעות 11:00–13:00.
בכנס יתקיים דיון מעמיק בסוגיה, דיון שאסור לוותר עליו. כולכם מוזמנים!
הפוסט להעניק לנופלים את הכבוד האחרון הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט הזמנה לכנס בכנסת בנושא נטילה ושימוש בזרע מנפטר הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>למעלה מ־50% מהחיילים שנפלו מתחילת התמרון נלקח זרע, ברוב המקרים לבקשת הוריהם, ובמקרים מעטים יותר לבקשת בת הזוג. ההחלטה צריכה להתקבל תוך שעות ספורות מרגע קבלת הבשורה, בעיצומו של רגע טראומטי ומורכב במיוחד עבור בני המשפחה.
כדי להתמודד עם ההשלכות הרגשיות, המוסריות, המשפטיות והחברתיות של הסוגיה, גובשה לאחרונה הצעת חוק להסדרת נטילת זרע מנפטר, ביוזמת חברת הכנסת מיכל וולדיגר ובשיתוף הרב ליאור שגב ממכון פוע”ה. ההצעה נוסחה לאחר עבודת מטה מעמיקה, ובשיתוף רבנים ואנשי מקצוע מהשורה הראשונה מתחומי הרפואה, האתיקה, החברה והמשפט.
הכנס ייערך בעז״ה ביום חמישי, כ״א בתמוז תשפ״ה (17.7.2025), בשעה 11:00, בהשתתפות רבנים, אנשי מקצוע וחברה לצד בני משפחות שחוו את התהליך שישתפו בתובנותיהם האישיות.
הציבור הרחב מוזמן להשתתף בכנס ולהיות חלק מהשיח החשוב הזה.
הכניסה מותנית בהרשמה מראש לצורך הנפקת אישור כניסה לכנסת
הפוסט הזמנה לכנס בכנסת בנושא נטילה ושימוש בזרע מנפטר הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט קורס פסיכותרפיה בפוריות הוא בשבילך! הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הצטרפי אלינו כדי לרכוש ידע נרחב ולהתמקצע בטיפול בתחום הפוריות.
הקורס משלב גישות טיפוליות עם היבטים רפואיים והלכתיים, ומרצים בו אנשי מקצוע בכירים מתחומי הידע השונים.
ההכשרה כוללת:
* לימוד מקיף של היבטים שונים בפוריות (כגון: קושי להרות, אובדני היריון, מומים בעובר, שימור פוריות ועוד).
* היכרות עם סוגיות הלכתיות מגוונות בתחום.
* העמקה בסוגיות פסיכוסוציאליות וגישות טיפוליות במעגל הפוריות.
* שילוב של הרצאות אקדמאיות והדרכה קבוצתית.
בסיום הלימודים – תעודה אקדמית מטעם מכללת פוע"ה.
לימודים היברידיים – פרונטלי + זום
המסלול לנשים בלבד ומיועד לבעלות תואר אקדמאי במקצוע טיפולי.
לפרטים והרשמה
או בטל 0532402077
מוזמנות לשתף
הפוסט קורס פסיכותרפיה בפוריות הוא בשבילך! הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט "והחי יתן אל ליבו" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>בשנתיים האחרונות נושא נטילת זרע מנפטר, ושימוש בו להולדה עלה לדיון ציבורי ותקשורתי. במהלך המלחמה ניטל זרעם של מעל ל50% מחיילים שנפלו במלחמה, כשרובם המוחלט לבקשת ההורים ומיעוטם לבקשת בת הזוג. במצב בו בזמן ההודעה על הנפילה של הבן המשפחה מצויה המצב מורכב מאוד, בו היא צריכה לקבל החלטה הרת גורל ומורכבת.
לאחרונה הונחה הצעת חוק להסדרת הנושא, ע"י חה"כ מיכל וולדיגר ובשיתוף הרב ליאור שגב ממכון פוע"ה. הצעת החוק גובשה לאחר דיון מעמיק של המצב הקיים על כל היבטיו, בהתייעצות עם גורמי מקצוע רבים, מתחום הרפואה, ההלכה, האתיקה הרפואית, עולם הנפש ועוד
בעוד כשלושה שבועות, בתאריך כא' תמוז, 17.7, בשעה 11.00, יערך בכנסת כנס בנושא, בהשתתפות אנשי מקצוע מתחומי המשפט, האתיקה, הרפואה, ההלכה ועוד.
כמו כן ישתתפו נציגי משפחות, שישתפו בתהליך ובתובנות שלהם.
הנכם מוזמנים להגיע!
על מנת להנפיק אישור כניסה לכנסת, יש להרשם בקישור המצ"ב:
הפוסט "והחי יתן אל ליבו" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט טבילה בזמנה גם בזמן מלחמה?! הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>עניתי לירדן, כי אני מבין את הקושי, אך יש חשיבות גדולה לטבילה בזמנה. את מוזמנת ליצור קשר עם הקו מענה נשי- ריגשי בשעות הערב ושם יענו לך נשות מקצוע ויסייעו לך להתמודד עם הפחדים והחששות.
השאלה של ירדן מעלה את החששות האמיתיים של השואלת, ורבות אחרות שלא נשאלו. כמה צריך להתאמץ לקיים את ההלכה? איך להתגבר על הפחד הטבעי, במיוחד באיזורים שהיו בהם נפילות טילים ונזקים בגוף ובנפש? האם המצב יכול להיחשב כפיקוח נפש? והאם במצב כזה ההלכה משתנה?
מצבים מורכבים דורשים
תשובות יצירתיות ורגישות. המערכה האחרונה הכניסה עם ישראל למצב חדש ומורכב ביותר. כבר ביום שישי, היום הראשון של התקיפה, היו שאלות רבות לגבי ענייני הטבילה. עוד באותו הערב רבני מכון פוע"ה הוציאו הוראות מפורטות איך להתכונן לטבילה ולגבי שאלות של הקדמת טבילה לשעות יום או סמוך לשקיעת החמה בשל החשש לסכנה הנשקפת בלילות.
שאלות אלו הגיעו לפוע"ה גם במשך השבוע ואתגרו את הרבנים והטובלות.
חז"ל כבר דברו על מקומות בעבר שהיהודים גרו בערים מוקפות בחומה, ושערי העיר נסגרו לקראת ערב. היתה סכנה לצאת מהעיר מפאת השודדים וחיות רעות שהסתובבו מחוץ לעיר. היו מצבים שהתירו טבילה ביום בשעת הדחק ובמקום סכנה. ההלכה מתייחסת ודאי למצב של סכנה, האם פחד מהלא-נודע גם נחשב כסכנה?
יש גם חשיבות רבה לחזק את רוח האנשים הנדכאים, להעצים את האנשים החפצים לקיים את דבר ה' ומחפשים חיזוק בקיום המצוות. יש לשבח את הנשים הצדקניות שמקיימות את המצוות והולכות לטבול במצבים מאוד מורכבים ולא פשוטים כלל. תוך כדי שהבעל משרת את עם ישראל במילואים, אשתו מטפלת בילדיהם ומוצאות כוח וזמן ללכת למקווה, גם אם לא ברור שהוא יחזור באותו הלילה.
קיום המצוות מחזק את העם, במיוחד בימים מאתגרים שדורשים עוד יותר אומץ ומאמץ כדי להמשיך לשמור על ההלכה למען העם ולמען הדורות הבאים.
הפוסט טבילה בזמנה גם בזמן מלחמה?! הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט כשאזעקה פוגשת טהרה – פסיקת הלכה בשעת חירום הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>ראשית, הרגשתי שיש צורך להרגיע את הזוג היקר: "בימים כתיקונם, טלטול טלפון ושימוש בו אסורים, אך במציאות הנוכחית שבה ההתראות מתקבלות דרך הנייד – יש מקום להקל בדבר. הסיבה היא שטלפון נייד נחשב למוקצה מדין כלי שמלאכתו לאיסור. ההלכה אומרת שכלי שמלאכתו לאיסור מותר לטלטל לצורך גופו ומקומו, כלומר אם יש בו שימוש מותר בשבת. כיוון שקבלת התראה היא חיונית הרי זה מתיר את נשיאת הנייד. יש לציין שאת הנייד יש לשאת בתיק יחד עם דברים מותרים אחרים שנצרכים למקווה, וכך אין צורך לטלטל אותו באופן ישיר. כמובן שאין להשתמש בו אלא לצורך של קבלת התראה, ואין להסתכל בחדשות או לגעת בו שלא לצורך.
"הרב, איזה מזל שהתקשרנו. היה ברור לנו שנקבל תשובה שלילית ואולי תוכל לספק לנו פתרון אחר" אמרה דיקלה בהתרגשות. שמואל הוסיף: "התשובה כל כך מרגיעה ואף נותנת הרבה כוחות ובטחון. תודה רבה לכם".
ברמה הרפואית והנפשית, מצב של חרדה ממושכת עלול להשפיע באופן ניכר על היכולת לתפקד ולקבל החלטות. תחושת ביטחון, גם אם היא נשענת על היקש הלכתי ועל מכשיר טלפון כעוגן במצבי חירום, היא חיונית לשמירה על יציבות נפשית. ההלכה היהודית, בחוכמתה הרבה, אינה מקובעת אלא דינמית ומתחשבת בצרכי האדם ובמציאות המשתנה, במיוחד כשמדובר בפיקוח נפש. העיקרון של "וחי בהם" אינו רק היתר בדיעבד, אלא הנחיה אקטיבית לדאוג לחיים ולבריאות – הפיזית והנפשית.
בימים אלו, שבהם המציאות הביטחונית דורשת ערנות ותושייה, חשוב במיוחד לזכור שההלכה היא עוגן יציב שיודע להתאים את עצמו גם לים סוער.
מכון פוע"ה, הפועל מתוך אחריות הלכתית ומקצועית, קורא לציבור לא להסס לשאול ולהתייעץ. בימים כאלה, חשוב פי כמה להיות מחוברים – למציאות, לערכים, להלכה, ולעם כולו. מי ייתן ונזכה כולנו לבשורות טובות במהרה
הרב ליאור שגב, יועץ ופוסק במכון פוע"ה
הפוסט כשאזעקה פוגשת טהרה – פסיקת הלכה בשעת חירום הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט טבילה והכנותיה בזמן מבצע "עם כלביא" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>
הפוסט טבילה והכנותיה בזמן מבצע "עם כלביא" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט כנס חיזוק לנשות ישראל בימי מלחמה "יכול נוכל לה" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט כנס חיזוק לנשות ישראל בימי מלחמה "יכול נוכל לה" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט מכון פוע"ה עומד לרשותכם עם מענה מוגבר בזמן מבצע " עם כלביא" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>קו מענה נשי לשאלות בטהרה בשיתוף איגוד רבני קהילות בין השעות 20:00-22:00
שימור פוריות- המענה מתקיים רגיל
מענה סוציאלי- יינתן פגישות זום
שירותי אולטרסאונד- יתקיימו כרגיל נמצאים בקרבת ממ"ד
הנחיות טהרה- מתעדכנות מידי יום בהתאם למצב באתר המכון
קו טהרה– 18:00-20:00
מיזם לקראת כלה ערוך ומחכה לפניותכם
השגחות הלכתיות- בכל המעבדות פוריות בהן מתקיים טיפול תהיה השגחה של המכון לפרטים 052-8881698
קווי נשות מקצוע- בתחומי אישות, מענה ריגשי בפוריות פעיל על מנת לתת מענה מותאם בזמן מלחמה בין השעות 20:00-22:00
מענה קדושת החיים- מענה הלכתי רפואי בשאלות הנוגעות לחולה הנתון בסכנת חיים ובמצבי חולי מורכבים מענה 24/7 בקו המוקד 079-5555955
אנו מתעדכנים ומעדכנים תדיר לפי הנחיות פיקוד העורף
02-6515050
פרטים נוספים באתר המכון
הפוסט מכון פוע"ה עומד לרשותכם עם מענה מוגבר בזמן מבצע " עם כלביא" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט טבילה והכנותיה בזמן מבצע "עם כלביא" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>
הפוסט טבילה והכנותיה בזמן מבצע "עם כלביא" הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט הנחיות מכון פוע"ה בזמן מבצע עם כלביא הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט הנחיות מכון פוע"ה בזמן מבצע עם כלביא הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט ההרשמה לקורסי תשפ"ו במכללת פוע"ה נפתחה!! הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]> הדרכה ייעוץ וטיפול בתחומי המשפחה לומדים במכללת פוע"ה!
ייעוץ לחיי אישות
יועצות רפואה והלכה
הדרכת כלות
מיניות בריאה להדרכת ילדים ונערות
פסיכותרפיה בפוריות
מדריכות לחיי אישות
הכשרת בלניות
בודקות טהרה
מדריכי חתנים
רפואה והלכה לרבנים
פסיקה במראות
* תוכניות מקוונות, פרונטליות והיברידיות
* מיטב המרצים
* ליווי הבוגרים
ההרשמה החלה – מהרו להצטרף!
מכללת פוע"ה – עשיה ושליחות ! זה רווח כפול !
הפוסט ההרשמה לקורסי תשפ"ו במכללת פוע"ה נפתחה!! הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט להיות שם באמת: על תמיכה רגישה בהתמודדות עם פוריות הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>נשות טיפול מוזמנות לעבור הכשרה ללימודים במכללת פוע"ה בקורס פסיכותרפיה בפוריות, העוסק בתחומים הפסיכוסוציאליים בשילוב היבטים רפואיים והלכתיים
ההרשמה באתר מכון פוע"ה.
גב' רננה ארליך, עובדת סוציאלית, רכזת קורס פסיכותרפיה בפוריות ומרצה במרכז הלימוד
הפוסט להיות שם באמת: על תמיכה רגישה בהתמודדות עם פוריות הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט ליווי של תקווה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>במהלך הבדיקה הצטרפו מספר רופאים לחדר, שבאו לראות וללמוד את הממצא הנדיר. דברו בינם לבין עצמם, אבל לנו לא הסבירו מאומה.
בסוף הבדיקה הסבירו לנו "ישנה בעיה בקורפוס קלוסום, סיכון של 40% למומים חמורים, אפשר לחשוב על הפסקת הריון".
אנחנו בשוק, מנסים להבין, 40% לאסון נורא ואיום, אבל לפחות 60% לתינוק בריא?" שאלנו,
'אין תשובה'.
היינו אבודים שבורים ומרוסקים, ידענו שהתינוק חשוב לנו, ולא פשוט להפסיק הריון, הלכתית ונפשית, אבל מצד שני…
המליצו לנו מהמשפחה להתייעץ עם מכון פוע"ה, וזו הייתה ההמלצה הטובה ביותר שקיבלנו. היה ברור לנו שמעבר לבירורים הרפואיים שאנו צריכים לעבור, מוצבת בפנינו גם שאלה הלכתית כבדת משקל, ומכון פוע"ה הוא הכתבות לשאלות הלכתיות אלו. הסברנו קצרות וקיבלנו מענה מהרב ידידיה לביא, יועץ ופוסק במכון. מאותו הרגע לא היינו יותר בודדים במערכה, הרב ייעץ, כיוון וליווה אותנו באופן צמוד במסע הקשוח. דאג לנו בכל צעד וצעד, ומכל בחינה – רפואית, הלכתית ואף רגשית. הרב גם קישר אותנו עם עובדת סוציאלית של המכון.
הרב הסביר לנו הכל, שלח אותנו לבדיקות מקיפות במקומות הכי טובים ומומלצים בנושא מהידע הרחב של הרב, ונלחם עליהם למרות שלא הסתדר עם הקופה, עד שהצלחנו להגיע אליהם – לא ויתר.
עקב אחר כל בדיקה, ואחרי כל סיכומי הביקור שנתנו לנו הרופאים.
ולכל אורך התקופה התעניין ושאל לשלומנו.
הבדיקות היו קשות וסותרות, לא התייצבו עד שבוע 34 ולאורך כל התקופה המייגעת הזאת הרב היה איתנו בקשר רציף, הכווין, הסביר הכל ותמך בנו! זכינו לראות באופן מדהים כמה ההלכה והרפואה משתלבים זו בזו.
בזכות כל אותן הבדיקות המקיפות, אמנם עדיין נשאר סיכון לתינוק, אך קטן משמעותית מאשר מה שאמרו בהתחלה, והוחלט ללכת על לידה! (וגם אז הרב היה תמיד זמין לנו ובדק שהכל טוב).
ב"ה ילדנו ילד מתוק ושמח!
לא להאמין שהעלו בפנינו את האפשרות לוותר על הנשמה המדהימה הזו.
המסע היה קשוח ומלחיץ, אך בזכות הקב"ה ובזכות שליחיו במכון פוע"ה, הצלחנו לעבור אותו עד לסוף הטוב – עד למתנה הכי טובה שאפשר לבקש!
מירב ואבי (שמות בדויים), זוג של מכון פוע"ה
הפוסט ליווי של תקווה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט עולם חסד יבנה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הרב מנחם בורשטין, מייסד וראש מכון פוע"ה
הפוסט עולם חסד יבנה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט כנס השנתי ה25 של מכון פוע"ה מושב קיץ יוצא לדרך הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הכנס השנתי ה25 של מכון פוע"ה מושב קיץ לאנשי ונשות מקצוע והקהל הרחב
כל החידושים הרפואיים והלכתיים
יום ראשון כ"ו סיוון (22.6) 19:00-21:30
מענה לסוגיות הבוערות שעל הפרק:
הריון ולידה גניקולוגיה וטהרת המשפחה
הכנס מקוון
ההשתתפות ללא עלות אך בהרשמה מראש
הפוסט כנס השנתי ה25 של מכון פוע"ה מושב קיץ יוצא לדרך הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט סוד הזוגיות ביהדות הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>מה יש ליהדות לומר על אהבה? קרבה? קשר? חברות?
הצטרפו לסדרת מפגשים מקוונים להעצמת הזוגיות
בואו
ליצור אמון וחברות קרובה
לתקשר נכון ולהבין מעבר למילים
לצמח מקונפליקטים
לשמר את האינטימיות
בהנחיית יעל פוזן
מנהלת מרכז רצוף אהבה, פסיכוטרפיסטית, יועצת זוגית
מרצה אורח משה קירשנר MA פסיכוטרפיסט ויועץ אישי וזוגי
התוכנית תכלול הרצאות ותרגול מעשי
עלות 350 ש"ח לזוג
מספר מקומות מוגבל
6 מפגשים
ימי רביעי 20:45-22:00
פתיחה 18.6 כ"ב סיון
הפוסט סוד הזוגיות ביהדות הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט יצאנו לדרך חדשה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>זה הזמן להיפרד מהשם שליווה אותנו מהיום הראשון: "מרכז לימוד פוע"ה",
ולהציג את השם החדש שלנו: מכללת פוע"ה
זו לא רק החלפת שם זו *התפתחות וצמיחה* מתוך שליחות שממשיכה לפעום, עם *חזון רחב יותר*, עם יותר בוגרים, ביותר שפות ובעוד מקומות בעולם.
אז קבלו באהבה את המיתוג החדש של מכללת פוע"ה:
שפה גרפית מעודכנת, צבעים שמביעים רוך, יציבות והתחדשות, ולוגו חדש שמבטא בדיוק את מה שאנחנו מאמינים בו: מקצועיות. שליחות. חיים.
זה לא רק שינוי עיצובי – זו התחלה חדשה שנולדה מתוך הקשבה למה שקורה בשטח, למה שהתלמידים והבוגרים שלנו צריכים באמת:
*הכשרה מקצועית ברמה הגבוהה ביותר*, ונותן משמעות גם למה שמעבר.
כי אצלנו הלימודים הם לא רק ידע ומקצועיות – הם שליחות של ממש!
אז תגידו שלום למכללת פוע"ה!
עכשיו זה תורך! הצטרפו אלינו! ההרשמה לקורסי תשפ"ו נפתחת בקרוב.
הפוסט יצאנו לדרך חדשה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט שותפות למסע הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>אם את לקראת תהליך של שימור פוריות
בתחילת המסע או כבר בסבב האחרון- את לא לבד!
קהילה לנשים
שמבינות זו את זו בלי הצורך להסביר
20:00 התכנסות
20:30 סדנא ומנותית עם חני סבתו
21:45 מעגל שיח
22:30 סיום
6 מפגשים בשנה
אין מחוייבות הגעה לכל המפגשים
מס' נמקומות מוגבל
פני אלינו
מחכות לך
מוריאל-054-2392166
שיר שרה 051-5606850
פרטים נוספים והרשמה באתר המכון
הפוסט שותפות למסע הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט מכון פוע"ה צפון לשרותכם הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>ייעוץ במגוון תחומים
-הריון ולידה
-גנטיקה
-טיפולי פוריות
-חיי משפחה
ללא עלות
מקצועי, דיסקרטי, רגיש
קשר עם מיטב המומחים הרפואיים
פסיקה בהתאמה לזוג הפונה
ימי שלישי, שעות אחה"צ ביוקנעם
הייעוץ ע"י הרב ליאור שגב, יועץ ופוסק במכון פוע"ה
טיפול רגשי במגוון נושאים ע"י עוס"ים קלינים בעלות סימלית
051-2419961
הפוסט מכון פוע"ה צפון לשרותכם הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הרב אריאל וידר, ראש אגף קדושת החיים
]]>הפוסט איך שגלגל מסתובב לו הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>היא פונה כדי לקבל סיוע לסיים את ההריון.
הפסיכותרפיסטית בפוריות שענתה לה ענתה לה בנחת שהיא מבינה אותה, שזה באמת ניסיון לא פשוט ועוד…
כדי לגמרי להיות איתה בקושי.
אח"כ דברה איתה
על משמעות הריון ולידה,
על המשאבים והכוחות שלה
הסתכלות על המכלול ולא רק על התקופה ועוד. כמובן גם המליצה לפנות לרבני המכון לשאלה ההלכתית.
האישה הודתה והסתיימה השיחה. למשיבה כמובן לא היה מידע מה היה המשך הסיפור…
עד השבוע …
השבוע בשמחה משפחתית ניגשה אישה לאותה משיבה וסיפרה לה שהיא מפונה, שהרתה ודברה איתה אז באותה שיחה.
היא הגיעה למענה בגלל שהרב מנחם בורשטין היה בשיחה בבית המלון למפונים
בעקבות השיחה היא החליטה לשמור על ההריון והיא חובקת את בנה שנולד
אחרי השיחה היא בררה מי ענתה לה ושמרה בזכרונה את המידע עליה.
"במקרה" הן נפגשו באירוע….
הקווים האלה הצלת נפשות בגוף ובנפש ..
הפוסט איך שגלגל מסתובב לו הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>השבוע זה קורה!
מוזמנות אתכן לערב מרומם בזום של חיבור בין ירושלים לחג מתן תורה
יום רביעי א' סיוון (28.5) 20:30-22:00
בהשתתפות גב' עדה תורעאן מצאצאי אנוסי ספרד
גב' גילי אשכנזי ראש בית מדרש "באור פניך" יועצת בקו מענה פוע"ה
גב' מוריה צימרמן תושבת כפר השילוח כפר התימנים
הרבנית גילה שרים אשת חינוך ויועצת זוגית
השתתפות ללא עלות
הפוסט כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט סוגיות עכשוויות בהדרכת כלות הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט סוגיות עכשוויות בהדרכת כלות הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט אל תשארי לבד הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>אני בלחץ, לא מצליחה להתרכז בעבודה, מגיעה הביתה בוכה.
בעלי אינו יודע מה לעשות.."
כפסיכותרפיסטית בפוריות העונה בקו מענה נשות מקצוע של מכון פוע"ה
אני נותנת לה כלים להתמודדות עם מתח, מאפשרת לה לראות את התמונה בצורה בהירה יותר ומחזיקה יחד איתה את התקווה שאפשרי שהדברים יתבררו לטובה, יחד עם זאת אנחנו מעלות את החוזקות שיש להם כזוג, את הכוחות שיש לה ואת האפשרות שלה להיעזר בסביבה התומכת שלה
אני מרגישה את הדמעות נאספות והרוגע שב לקולה.
אני מפנה אותה לקבל המלצה מרב מכון פוע"ה לחוות דעת רפואית נוספת ולשמוע מה דעת ההלכה במקרה זה.
אני מודה לרבש"ע ולמכון פוע"ה על הזכות להיות שותפה בקו יועצות פוע"ה ולסייע לאלפי זוגות הפונים לקו.
מרגישה צורך בסיוע? קוי מענה נשות מקצוע לרשותכם, בשלושה תחומים . אל תשארי לבד – תתקשרי
מענה באישות
מענה רגשי בפוריות
מענה לשאלות בטהרה
02-6515050 כל ערב בין 20:00-22:00
הפוסט אל תשארי לבד הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>לאה פונה אלי בבכי ואני מסביר לה את בעיית הסוגיה ההלכתית. אני מבקש את רשותה לשוחח עם מיכאל לבד והוא התנגד לכך.
בשבת לאחר מכן, בהגיעי לבית הכנסת נפגשנו באקראי. הוא התקרב אלי ושאל "אתה הרב קרדי?" עניתי בחיוב. "מה שלומך? אשמח לשבת עמך. אם כבר ראיתיך, אני מוכן לשוחח בעינייננו".
יום למחרת נפגשנו והבנתי שהבעיה שלהם מתמקדת בענייני שלום בית. לאחר מכן, ביקשתי לפגוש בשניהם והסברתי להם שנצטרך לעבור תהליך ושאלתי האם הם מוכנים לכך. שניהם ענו בחיוב.
בניתי מסלול לפיו אני אפגש עם כל אחד מהם בנפרד כדי להגיע לפשרה, שהיא לא תשתמש באמצעי מניעה והוא לא יעשה את הניתוח ונתמקד בזוגיות שלהם בינתיים.
לאחר כשלושה חודשים הזוג הגיע אליי ובישר לי שב״ה החיים שלהם השתנו. "שמנו לב עד כמה היינו אבודים בבעיות ולא התייחסנו לעובדה שביתינו הולך לאיבוד…" הזוג הודו לי על התהליך וברכתי אותם לדרכם.
כעבור כחמישה חודשים ראיתי את מיכאל ומיד חייך אליי ולחש באוזני: "הרב ב״ה לאה בהריון בחודש השלישי ואנו ההורים המאושרים בעולם!" התרגשתי מאוד. לפני שהגבתי, המשיך בהתרגשות "החלטנו לקבל עלינו לשמור תורה כמה שביכולתנו כי היא שהצילה את חיינו והביאה לנו חיים חדשים." התחבקנו וברכתי אותם.
לעיתים מגיעים אלינו זוגות החווים קשיים הלכתיים מורכבים, ואנו כרבנים יכולים לדון בעניינים ההלכתיים. אך במכון פוע"ה אנו משתדלים לרדת לרזולוציה ולהבין מה באמת היכן שוכנת הבעיה. ההסתכלות לעומק מביאה אותנו "לצאת מהקופסה" ולהבחין בקושי המסתתר לעיתים. אנו מגיעים בגישה שכל כולה לעזור וב״ה זוכים לראות ניסים ונפלאות.
הרב דניאל קרדי, יועץ ופוסק במכון פוע"ה מקסיקו
]]>הפוסט הרב ליאור שגב במחקר על אמצעי מניעה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>הפוסט הרב ליאור שגב במחקר על אמצעי מניעה הופיע לראשונה ב-מכון פועה.
]]>