היי אני רוצה לחתום על כרטיס אדי ואשמח לשמוע על ההתיחסות ההלכתית בנוגע לזה האם זה מותר?,האם יש דברים שחשוב לשים לב? וכ'ו תודה רבה
דף הבית » שאלות ותשובות » כרטיס אדי
היי אני רוצה לחתום על כרטיס אדי ואשמח לשמוע על ההתיחסות ההלכתית בנוגע לזה האם זה מותר?,האם יש דברים שחשוב לשים לב? וכ'ו תודה רבה
שלום וברכה,
אכתוב בתמצית אף שזה נושא חשוב וגדול.
ודאי כאשר נקבע מוות מצוה לתרום איברים, על נקודה זו אין ויכוח.
מרבית הפוסקים ובכלל זה פסיקת הרבנות הראשית כי מוות מוחי נשימתי הוא נקודת מותו של האדם, יש הליך סדור כיצד הדבר צריך להיעשות ונכון לפי הפסיקה כי בהליך קביעת המוות יהיה מעורב רב המומחה ובקיא בכך כדי ללוות את התהליך במכלול ההיבטים, ההלכתיים ואחרים.
ולכן, חתימה על כרטיס אדי שיש בה בכדי להצהיר על כוונת האדם ונכונותו לתרום את איבריו היא דבר חשוב ונכון, יחד עם זאת, יש ליידע את המשפחה על הרצון כי התהליך יעשה לפי ההלכה, ורב הבקיא בכך (ומרכז ההשתלות יודע לקרוא לצוותי רבנים המוסמכים לכך על ידי הרבנות) ילווה את התהליך.
נוכחות של כרטיס מאפשרת למשפחה ביתר קלות על אף הקושי במציאות הקשה מאוד בה נמצאים, לקיים את רצונו של האדם שחתם.
ולכן, אפשרי בהחלט לחתום על כרטיס אדי, נכון לעדכן את המשפחה ואת הסביבה הקרובה הן על החתימה והן על כך שרוצים שיהא רב הבקיא בתחומים אלה בתהליך הועדה וכל הכרוך בכך.
יהי רצון כי יסיר ה' מאיתנו כל חולי וכל מכה.
בשורות טובות
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
© כל הזכויות שמורות למכון פוע"ה 2022 | נבנה ועוצב ע"י אשחר WEB דיגיטל ואתרים | סטודיו צור בניית אתרים ומיתוג לעסקים