שלום וברכה,
ראשית ישר כוח ותודה על הפניה, ומחילה על העיכוב במענה.
קראתי בתשומת לב את דבריך, ונראה כי יש כאן הזדמנות להזמנה ובירור מעמיק.
בעבודתי עם זוגות אנחנו פעמים פועלים בכמה מישורים.
המישור האחד הוא המישור הרפואי, השתדלות הנצרכת והראויה, לפעול ולברר, לפעול ולטפל.
המישור השני הוא מישור של תפילה, הבנה כי מפתח פקידה נמצא בידי הקב"ה, ולאחר כל המאמצים שלנו וההשתדלות הנצרכת כאן למטה בארץ, אנחנו נשנענים על הקב"ה ומבקשים כי ימלא בקשתנו ומחסרנו.
והמישור השלישי, הוא המישור הקשור לעולם הנפש ויש בו בכדי להתחלק לכמה היבטים.
כל זוג המתמודד עם עולם הפיריון, יש לכך השלכות על מעגלים שונים של ההתמודדות, החל מהמעגל האישי, המעגל הזוגי, המשפחתי והחברתי.
בתוך המעגל הראשון, יש עולם נפשי ויש עולם אמוני.
צריך לתת כוחות במעגלים האלה, לזהות את הכוחות ואת המקומות שמתוכם אנחנו צומחים, ולזהות את המקומות בהם אנחנו מאותגרים ומתמודדים.
לעולם הנפש יש יכולת השפעה גדולה ואמיתית על העולם הפיזי, ויש פעמים ובתוכנו טמונה אמונה כלשהי הנטועה שלא ביודעין ואף שלא ברצון היכולה לחולל מהלכים אמיתיים בעולם הפיזי והנוכח.
התבוננות בחלקים אלה מצריכה ראשית הבנה כי הבירור יעשה שלא מתוך אשמה כלשהי, לא פנימית ולא חיצונית, מוכנות לטייל באופן בטוח בעולם הנפש ולהיפגש עם עולמות שונים ומתוכם לנסות גם לצמוח.
בדר"כ נכון כי הדברים יעשו בתוך מסגרת מקצועית ובטוחה, שתאפשר ללוות את הבירור ולעשות אותו באופן טוב ומצמיח, בטוח ובונה.
חלום הוא לא אחת ראי אל עולם הנפש הפנימי, אומנם כבר אמרו חז"ל כי חלומות שווא ידברו, אבל גם חלומות הם אחד משישים בנבואה, ומכאן סוללים את הדרך לבירור.
אפשר למצוא כתובת לסייע בבירור, אפשר ליצור עימנו או עימי קשר למכון פועה, ונשמח לסייע במעלה הדרך.
ברכת שמים ובשורות טובות
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה