הכנות לטבילה:
כשהדבר מתאפשר נכון וראוי לבצע את ההכנות והחפיפה בבית. זכרי לבצע עיון טרם הטבילה.
זמן סיום ההכנות צריך להיות צמוד ככל האפשר לזמן הטבילה.
הימנעי מעיסוק בדברים החוצצים טרם הטבילה.
אין לאכול לאחר ההכנות.
1. לכתחילה נכון לטבול בזמן הרגיל, כלומר בזמן 'צאת הכוכבים' של מוצאי היום השביעי לנקיים.
2. טבילה:
מקוואות הסמוכים למרחב מוגן, הינם פתוחים. ועם זאת, נכון ומומלץ לבדוק באופן פרטני עם הבלנית של המקווה הנמצא במקום מגורייך
3. אם ישנה סיבה בטחונית המונעת לצאת לטבול בלילה או חשש לצאת בלילה, יכולה לצאת מביתה למקוה קודם השקיעה, אחר שהתארגה, לטבול אחר השקיעה ולחזור לביתה בצאת הכוכבים, כשעדיין מעט אור בחוץ. טבילה סמוך לשקיעה וחזרה לבית אחר צאת הכוכבים- באישור ובתיאום עם הרב במקומי.
4. במקום צורך- ניתן לשקול אפשרות של דחיית הטבילה לשעות היום של היום השמיני לנקיים, בתיאום עם הבלנית או עם הרב המקומי.
5. הטובלת ביום השמיני כדלעיל, לכתחילה תימנע עד הלילה מלשהות עם בעלה ביחד בחדר סגור ללא נוכחות של אנשים אחרים או ילדיהם. אם הדבר אינו מתאפשר, ניתן להקל בכך.
6. אישה שטובלת ביום השמיני (או לאחר מכן), אינה צריכה לבצע בדיקה נוספת לאחר תום שבעת הימים הנקיים וגם אינה צריכה ללבוש בגד תחתון לבן. כמובן שעל בני הזוג להמשיך ולנהוג בכל דיני ההרחקות, עד לטבילה.
7. גם במצב שבו אין בינתיים אפשרות לחיי אישות – כדאי ורצוי שהאישה תטבול כדי לאפשר מגע וקרבה בין בני הזוג.
8. גם אישה שבעלה גויס למלחמה והגיע עת טבילתה – כדאי שתשתדל לטבול ולא לדחות טבילתה, כדי שאם בעלה ישוב באופן בלתי צפוי, הם יהיו מותרים (אם היא חוששת מבחינה סגולית, היא יכולה לישון עם ספר תהילים ליד הכרית). מכל מקום, אם קשה לה עקב חשש בטחוני או עקב הטיפול בילדיה – אינה חייבת בכך, ותוכל לטבול כשבעלה יגיע.
9. אם מועד טבילתה של האישה חל בליל שבת, ובעלה אינו בבית – לא תטבול ותמתין למוצאי שבת. אולם אם יש סיכוי, אפילו קטן, שבעלה יגיע לביתו במהלך השבת (כגון שהוא נמצא במקום שבו משחררים מידי פעם חלק מהחיילים לכמה שעות, והרב הצבאי המקומי נתן היתר במקרים כאלו לחזרה הביתה אפילו במהלך השבת), תטבול אפילו בשבת. במצב כזה עדיף שתטבול בערב שבת בשקיעה, גם אם היא מהנוהגות לטבול בדרך כלל בליל שבת רק בצאת הכוכבים.