יום: ה׳ בתשרי ה׳תשע״ח – ספטמבר ב25, 2017

יש לכם שאלה?

הינכם מוזמנים לשאול את שאלותיכם. ניתן לשאול שאלות ממגוון רחב של נושאים.
אנו משקיעים מאמצים רבים למתן מענה בזמן אמיתי. אתכם הסליחה במקרים של עיכוב. אנו שומרים לעצמנו את הזכות לפרסם את השאלה והתשובה באתר, כמובן בדיסקרטיות. במידה ונשאלה שאלה באתר השו"ת, אנו רואים בכך הסכמה לפרסום השאלה, אלא אם כן צוין במפורש אחרת. סייעו בידינו להמשיך לתת מענה לשאלותיך…

היא ידעה שהיא תעשה את זה אחרת…

הסתכלה שוב על השעון , היא כבר מגיעה, הכלה, ההתרגשות אחזה בה.
שנים ציפתה להגשים חלום, להדריך כלה, להוביל אותה לקראת החתונה מתוך ידיעה שעשתה את זה בצורה נכונה.
בכאב זכרה את עצמה איך הגיעה לחתונתה, לאחר הדרכה קצרה, הססנית, טכנית, חסרה.
שנים שילמו היא ובעלה הצעיר על חוסר הידע, על המבוכה שלא אפשרה למדריכה לצייד אותה בתובנות, בכלים לבנות את הזוגיות שלהם. היא ידעה שניתן היה לחסוך את הכאב הרב אם היתה מקבלת הדרכת כלה טובה.
הכלה הראשונה שהיא תדריך היא תלמידה שלימדה כמחנכת בשמינית. הקשר שנוצר ביניהן היה עמוק ואך טבעי היה שעכשיו שנתיים לאחר סיום השמינית, התלמידה פנתה אליה מהוססת: "שמעתי שלמדת להדריך כלות, האם תסכימי להדריך אותי?…" איזו מחמאה ושמחה הייתה זו עבורה. כמובן שהסכימה.
עכשיו אחרי שלמדה במכון פוע"ה בקורס משמעותי להיות מדריכת כלות, נפרשה בפניה היריעה כולה, ידיעת ההלכות לפרטיהן, והבנת השפעתן המיוחדת על חיי האישה והזוג, כלים לבניין זוגיות איתנה בצניעות ופתיחות כאחת, שילוב בהיבטים הרוחניים, פסיכולוגיים ופיזיולוגים של חיי האישות ובעוד נושאים רבים ומגוונים.
את כל המהלך העדין הזה היא מתכננת לטוות ולרקום עם הכלה ולהוביל אותה בשמחה, בטהרה, במקצועיות וברוגע אל החופה.
מתפללת ומאמינה שהיא ועוד כלות אחרות יגיעו בקלות אל נישואייהן בנקודת פתיחה טובה.
מכון פוע"ה מקיים במשך שנים קורס הדרכת כלות. אחרי קורסים שהתקיימו בירושלים, פתח תקוה, גבעת שמואל, חיספין, קרית ארבע, רחובות וטבריה. פותח השנה בע"ה בנתניה.
מאות נשים העשירו את ידיעותיהן בתחום ההלכתי, מחשבתי, ביולוגי ובנושאי זוגיות וחיי אישות רבות מהן אותן אני פוגשת מספרות כמה משמעותי היה להן הלימוד אותו הן יכולות ליישם הן בהדרכה והן בבתיהן.
במפגשים מושם דגש על דרך העברת ההדרכה לכלה באופן מעשי. איך שוזרים את נושאי הזוגיות והאישות לאורך הלימוד, מה המיוחדות של הכלה, פיתוח יכולות ההכלה וההקשבה שלנו, יצירת אווירה פתוחה שמאפשרת דיאלוג כנה ונוגע המעניק לכלה מקום לשאול ולברר את אשר על ליבה. למידה ע"י סימולציות איך להתייחס ללבטים ולהתמודדויות של הכלה במהלך תקופת האירוסים ומה עושים כשהכלה מגלה התנגדות לנושאים שעולים
המעוניינות להדריך כלה תוצמדנה למדריכה ותיקה ותקבלנה ליווי אישי בהדרכותיהן הראשונות!
במכון פוע"ה מאמינים בהדרכות איכותיות ומקצועיות אולי גם את תהיי מדריכה שתיזכר לאורך ימים
 

שליחה נאמנה – יועצת בקהילה…


צלצול הטלפון החזיר את נורית באחת מהרהוריה למציאות. על הקו הייתה רחל: נורית, היא פנתה אליה מהוססת, "רציתי להתייעץ איתך בנוגע לביתי חגית", "בשמחה" ענתה נורית.
"השבוע הגיעה חגית לגיל 33, את יודעת היא עדין רווקה", נשמע הכאב בקולה, "חברה הציעה לה להקפיא בייציות כדי שלא תאחר את מועד הפיריון, האם את מכירה את הנושא? אנחנו ממש לא יודעים מה לחשוב… כל הלילה נדדה שנתי, לא חלמתי שנגיע למציאות שכזאת…" רחל הייתה נסערת.
"רחל יקרה", ענתה נורית, "בואי ונקבע זמן ותגיעי עם בעלך ובתך ואסביר לכם את המשמעות והשיקולים בקבלת החלטה בתחום. זה נושא חשוב!" הן קבעו זמן והשיחה הסתיימה.
מאז שנורית הייתה צעירה קראו לה "אוזן קשבת", החברות ידעו שליבה רחב, וחלקו איתה את סודותיהן ובעיותיהן השונות והמגוונות והיא תמיד ייעצה במציאת פתרונות יצירתיים ומעשיים לאורך השנים המשיכו הנשים בקהילה למצא מסילות אל ליבה ושפכו בפניה את שעל ליבן.
כששמעה הרבנית נורית על קורס יועצות בקהילה של מכון פוע"ה- נרשמה מיידית. היא ידעה כי הידע והכלים יאפשרו לה לתת מענה והכוונה בשאלות שונות שמגיעות אליה, בנושאים הקשורים לרפואה והלכה ובכך תדע לסייע באופן מקצועי ועדכני.
אתגרי הזוגיות והמשפחתיות מחד וההתקדמות המהירה בנושאי רפואת הנשים הובילו לכך שנשים רבות מחפשות כיום מענה וכתובת למכלול שלם של בעיות נושאים והתמודדויות שהן חוות כנשים, כרעיות וכאימהות למתבגרים ולמתבגרות.
זאת ועוד, התפתחות והעצמת תחומי הלימוד התורני וההלכתי לנשים והרצון הכנה של נשים להיוועץ ול'שפוך את ליבן' בפני אישה הביאו את מכון פוע"ה להקמת מסלול לימודים והכשרה ייחודי, רב תחומי ומקצועי של 'יועצות בקהילה'.
היועצת המוסמכת מטעם המכון לומדת במשך שנה קורס ארוך ומקיף המורכב מכמה ענפי לימוד כאשר המרצים הינם הטובים והמקצועיים בתחומם.
התכנית נפתחת , בהכשרה הלכתית מקיפה ומעמיקה בכל התחומים המשיקים בין מעגל החיים הנשי והזוגי דהיינו: לימוד מקיף של כל הלכות טהרת המשפחה על השתלשלותם ההלכתית ומשמעויותיהם המעשיות, בעיות גניקולוגיות ופתרונן ההלכתי והרפואי, היכרות עם גורמים מקצועיים שונים כגון: בודקות טהרה, רבנים משיבים, פיזותרפיסטיות של רצפת אגן מטפלות מיניות, ועוד.
בנוסף נלמדים מכלול הנושאים הקשורים לפוריות וקשיים בפוריות, אמצעי מניעה ותכנון משפחה, הריון ולידה, מצבים מורכבים רפואית והלכתית בזמן ההיריון ופתרונם, אובדן הריון ולידה שקטה וכן מפגש עם אמא מאמצת שהפכה להיות אמא ביולוגית.
התחום השלישי התפתחות פיזיולוגית תקינה של בנים ובנות, הפרעות אכילה, השפעת המדיה על תפיסות העולם של הנוער ופגיעות מיניות.
התחום הרביעי הוא עולם הקשר הזוגי, היכרות עם תחומי הייעוץ והטיפול בנושא אישות והממשק בינם לבין השקפת היהדות וההיבטים ההלכתיים.
את כל הלימוד ההלכתי-רפואי-מקצועי מלווה לימוד שיטתי המתמקד בנושאים סוציולוגיים ופסיכולוגיים הקשורים לתכנים הנלמדים כגון: מניעים לנישואין, דגמים של זוגיות, ההבדלים בין גברים לנשים, פתרון קונפליקטים בזוגיות, ועוד ועוד
בתום הלימודים ועם העמידה בדרישות הקורס היועצת הופכת לכתובת משמעותית מאד עבור נשות הקהילה שבה היא חיה, ונשות מקצוע כגון אחיות, בלניות, ובוגרות הקורס העוסקות בתחומים הנלמדים יעשירו את עולמן המקצועי ויפתחו מאד את היכולת להוות כתובת אמינה ומשמעותית בקהילה.
מניסיון של בוגרות הקורס – הלימודים העשירו את עולמן האישי של המשתלמות ומתוך כך הן הפכו לכתובת משמעותית בקהילה, וביכולתן לסייע לנשים המחפשות מענה והכוונה בתחומים הנ"ל בתוספת אוזן קשבת ולב פתוח.
קבוצת הלומדות האיכותית ומגוון המרצים הרבנים הרבניות, הרופאים ואנשי המקצוע שמרצים – מטביעים את חותמם ומהווים מקור של ידע וכלים אך לא פחות מזה –גם דמויות להשראה לעיסוק בתחומים שהצנעה יפה להם לתת בהם מענה מהיימן ולהיות בחזית החידושים מתוך מחויבות להלכה ולמקצועיות.
הקדימו לתפוס מקומכן לקורס יועצות בקהילה ההרשמה תסתיים עם מילוי המקומות, הפתיחה ביז'  חשוון.
הכותבת יעל אראלי בוגרת הקורס

"אבא, האם יהיה לי ילד?"

תפילה

"והשם פקד את שרה כאשר אמר ויעש השם לשרה כאשר דיבר…" בראשית כ"א א'

כל המבקש רחמים על חברו והוא צריך לאותו דבר הוא נענה תחילה…

החודש הזה ימלאו לנו ארבע שנים מבורכות, מאתגרות ומשמחות.
ארבע שנים לאחת מקבוצות התמיכה המיוחדות שהקמנו במכון פוע"ה. ההקמה היתה קשה, מסובכת ומביכה, אך התגברנו על הכל והנה אנחנו כאן. אחת לחודש קבוצת נשים נפגשת לדבר על החיים המיוחדים שלהן.
התחלנו בקבוצה של 12 נשים רווקות ומקסימות, שנולדו עם תסמונות ומחלות פוריות (נשים שאינן יכולות להרות ו/או לשאת הריון באופן טבעי). בעיה שהן יודעות עליה מגיל התבגרותן. כאשר הן שומעות את רוע הגזרה מהוריהן ומרופאיהן ומעבדות את ההשלכות – הן מבינות שחרב עליהן עולמן, כל החלומות שלהן נגוזו… עולות בליבן תהיות: מי ירצה להתחתן איתי? האם יהיה לי ילד? אם כן, איך??? בכל תהליך ההתבגרות שלהן ועד לגיל הבשלות לנישואין הן חיות עם השאלות הקשות הללו ואין גוף בארץ ובעולם המסייע להן להתמודד עם חיי היומיום ולמצא פתרונות בע"ה…
מכון פוע"ה ראה לעצמו חשיבות עליונה ליזום ולפתוח לנשים אלו את קבוצת התמיכה הזו, בתקווה לסייע להן בהתמודדות הסביבתית וכמובן למצא עבורן שידוך הולם ותואם. קבוצת התמיכה מיועדת לבחורות ונשים רווקות בלבד. לקבוצה מוזמנות מרצות המעורות בתחום ומכירות אותו מקרוב. כמו-כן, צוות הרבנים של המכון מייעץ ומסייע במידע עדכני וחשוב. המפגשים מרוממים, מעצימים, נותנים למשתתפות תקווה, כוחות להתמודד עם אותו אתגר וחמצן עד למפגש הבא. כל אחת פותחת את שעל ליבה: בעיות, פתרונות, מקרים פרטיים והכמיהה הגדולה לשאת איש, להקים בית נאמן וכמובן, להפוך לאמא!
רבקי, (שם בדוי) היא אחת מבנות הקבוצה, בת 24, בחורה מוכשרת ומיוחדת מכל הבחינות, למעט החסר העצום איתו היא נולדה. לפני כחצי שנה, קיבלה ריבקי הצעת שידוך משמואל, (שם בדוי) בחור בן 30 ההולם ומתאם הן ליכולותיה והן למצבה המיילדותי.
רבקי הפנתה את שמואל אלינו, למכון פוע"ה לברורים עליה. כמובן, שמחנו על הבקשה, שוחחנו עימו טלפונית והזמנו את שמואל ואת הוריו לפגישה, שהיתה רגישה עד מאוד. הסברנו לשמואל ולהוריו באופן מדוייק את כל ההשלכות הקיימות בענין, כמו-כן, אפשרנו לו לשאול את כל השאלות שעל ליבו ודאגנו לשמואל לא פחות מאשר לרבקי. פרסנו את כל המידע הרפואי וההלכתי לפניהם על-מנת שיגיעו לתובנות ולהחלטות לקראת ההכרעה החשובה. ציינו בפניהם שמכון פוע"ה עומד לימינם בכל הכרעה שיחליטו. צוות המכון רגילים לסיוע במקרים סבוכים ומורכבים והגישה היא תמיד: לתת את כל המידע ולא להסתיר מצבים רפואיים-הלכתיים העלולים להשפיע על העתיד.
הזוג נפגשו מספר פעמים והרגישו שיש ביניהם חיבור והתאמה וזאת למרות הקשיים ולמרות פערי המנטליות המשפחתיים. הדרך היתה קצרה יחסית עד לשבירת הכוס…
ריבקי ושמואל נישאו לפני כחודש בחתונה מקסימה ומרגשת במיוחד ובכך ממשו את החלום של כל אחת ואחת מבנות הקבוצה! כולנו היינו שם ברגעים המרגשים והיפים תחת כיפת השמים, התפללנו להצלחת הזוג ולהצלחת כל הקבוצה הנפלאה שלנו.
מכון פוע"ה ילווה אותם את רבקי ושמואל בע"ה גם במסע שיעמוד לפניהם בקרוב – תהליך של אימוץ ילד שיהפוך להיות שלהם בעזרת השם!
ארבע נשים מתוך הקבוצה התחתנו, הן ממשיכות להגיע למפגשים ונותנות כוחות ואופטימיות לשאר הקבוצה…
"ותהי שרי עקרה אין לה ולד.." בראשית, י"א, ל'
בכל דור ודור נולדות ניצוצות של שרה אימנו בגופן, שהיא בעצמה נולדה ללא רחם, אך ממנה התחיל שורש עם ישראל. כך ילדות-בחורות-נשים אלו, אין להן אפשרות לשאת הריון. בכל ראש השנה אנו קוראים בשחרית את ההפטרה שהשם פקד את שרה… להיזכר שהשם לא שוכח אף ילד מבניו ובטח לא אותן…
כל משתתפת בקבוצת התמיכה מהווה פניה אחת מתוך כ- 120,000 פניות של זוגות ויחידים שרבני מכון פוע"ה סייעו וליוו אותם במהלך השנה.
הפניות בתחומים שונים ומגוונים: פוריות, גנטיקה, טהרת המשפחה, הריון, לידה ועוד. השירות עבורם ניתן ללא תשלום!

הנס של מרים

באופן תדיר מגיעים למכון זוגות עם בעיות ושאלות בנושאי פוריות, הריון, לידה, טהרת המשפחה ועוד.

לפני חודשיים נכנסו למכון זוג צעיר בשנות ה-30 לחייהם ממרכז הארץ. זוג אנשים נעימים, נרגשים ומלאי קסם אישי. בפגישה נינוחה ישבו עם רב משיב ויועץ במכון וסיפרו לו את המשבר שפקד אותם.

לפני כ-5 שנים, נכנסה מרים להריון תקין ורגיל, בדיקות מעקב ההריון בתשעת החודשים התנהלו כשורה ומרים חשה בטוב יחסית. משהגיע שעתה ללדת, נכנסה מרים ללידה רגילה, אך לפתע הודיעו לבעלה על מצב חירום של תסחיף מי שפיר. מקרה שהופך למאבק על חיים. מדובר בסיבוך נדיר ביותר שכמעט תמיד מסתיים במות היולדת. מערכות גופה של מרים קרסו בזו אחר זו, כולל החייאה במשך שלוש פעמים. התינוק יולד בניתוח קיסרי וכעבור מספר ימים, לקח האב את התינוק לביתם ולקיום ברית המילה. כל זאת כאשר מרים מאושפצת בבית החולים מחוסרת הכרה.

ברוך השם, מרים יצאה חיה, ללא פגיעה מוחית וכן גם בנה הבכור נתן. מרים קיבלה את חייה ואת בנה במתנה, אך בשל הסיבוך הגדול נותרה ללא רחם. מרים ובעלה רוצים להביא לעולם אח או אחות לנתן בן ה-4 בהליך הפונדאות. לדברי מרים: "לפחות פעם בשבוע מבקש ממני נתן אח או אחות ושואל, מדוע לכולם יש אחים גדולים מהם או קטנים מהם והוא ילד יחיד?…"

פונדקאות רגילה היא מצב שבו האישה אינה מסוגלת להחזיק את ההריון בשום אופן. לפיכך, יוצרים בהפריה חוץ גופית קדם עובר מזרע הבעל ומהביצית של אשתו, ומשתילים את קדם העובר ברחמה של אישה זרה, פונדקאית. מכון פוע"ה מדווח על עליה חדה באחוז הפונים להליך הפונדקאות בקרב זוגות דתיים. הסיבה לכך נעוצה בעובדה, כי ישנם היתרים הלכתיים של רבנים ופוסקים לקיים הליך זה, כיוון שמדובר בזוג שהליך הפונדאות הוא הדרך היחידה עבורם להביא צאצאים לעולם. עלות ההליך הינו כ-300 אלף ש"ח.

צוות הרבנים המסורים של מכון פוע"ה מסייע לזוגות, מעניק להם אוזן קשבת ויעוץ רפואי הלכתי ובכך מכוון את הזוגות הזקוקים להליך הפונדקאות הכרוך באנשי מקצוע, רופאים ועורכי דין המתמחים בתחום זה. מצפה לזוג מסע חדש ומאתגר במהלכו יצטרכו לעבור את הוועדה של משרד הבריאות, לגייס את הכסף, למצא פונדקאית מתאימה, לעבור הליכים רפואיים מורכבים ותקווה גדולה להצלחה.

מכון פוע"ה מוצא עבור הזוגות את אנשי המקצוע המתאימים להם. עו"ד ליאת קרסקס, שמחה לעזור למרים ולבעלה בכל הרבדים בשילוב כוחות עם צוות מכון פוע"ה.

המקרה של מרים ובעלה מהווה פניה אחת מתוך כ- 120,000 פניות מורכבות סבוכות של זוגות ויחידים שרבני מכון פו"עה סייעו וליוו אותם במהלך השנה.
הפניות בתחומים שונים ומכוונים: פוריות, גנטיקה, טהרת המשפחה, הריון, לידה ועוד. השרות עבורם ניתן ללא תשלום!
עזרו לנו לעזור לכל הפונים הזקוקים לנו לשנה הבאה בע"ה!!!
לצפייה – הנס של מרים

 

מכון פוע"ה בביקור-לימוד רפואי-הלכתי מרתק במחוז צפון


כמרכז עולמי, לרבני מכון פוע"ה ובראשם, ראש המכון, הרב מנחם בורשטין שליט"א, חשוב מאוד לסייר בכל המרכזים הרפואיים בארץ ובעולם ולפגוש את הצוותים הרפואיים וכן לפגוש את הרבנים והפוסקים באופן תדיר. ללמוד, ללמד ולהאדיר את שיתופי הפעולה למען הצלחת ציבור הפונים בארץ ובעולם.
אתמול (יום ב', כ' אלול) סיירו רבני המכון במחוז הצפון.
הסיור החל בבית החולים רמב"ם בחיפה – הרבנים נפגשו עם פרופ' זאב וינר מנהל המערך הגניקולוגי, מנהל המערך הגניקולוגי ועם פרופ' חגית בריס- מנהלת המכון הגנטי וגב' ורד גלסנר, יועצת גנטית בבית החולים. כמובן השתתפו בפגישה – צוות האולטרסאונד, צוות המיילדות וצוות הגנטיקה של הבית החולים. הרופאים שמעו הרצאה מהרב דב פופר, רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה בשאלה האם אפשריות הפסקות הריון ע"פ בדיקות גנטיות ומעמד העובר בהלכה והרצאה של הצוות הגנטי בנושאים של חידושים גנטיים בהקשר לפסיקות הלכתיות. הרב בורשטין העניק בכל המקומות את ספרי מכון פוע"ה כרכים א' –משפחה וטהרה וכרך ב' – פוריות ואישות.
לאחר מכן, נפגשו הרבנים בבי"ח אלישע עם צוות ivf בראשות פרופ' שחר קול, היכרות עם הצוות. עם הרצאה של הרב בנימין דוד, רב יועץ ופוסק במכון ומנהל המחלקה הצרפתית – בנושא אתגרים של זוג שומר תורה ומצוות בטיפולי פוריות. וכן הרצאה של פרופ' קול בנושא ביוץ בשבעה נקיים -התמודדיות רפואיות. כן שמעו הרבנים על הפרוצדורות המיוחדות בבי"ח אלישע.
פגישה עם המקובל האלוקי רבי דוד אבוחצירא שליט"א בנהריה – הרב התרגש מאוד מהביקור של הרבנים וסיפר בשמחה לרבני המכון, כי רבנים רבים אינם מכירים את ההתקדמות בטיפולי פוריות ושהוא שולח זוגות רבים מאוד באופן אישי למכון פוע"ה עם ברכתו. הרב ברך את המכון בסייעתא דשמיא של ברכה והצלחה ושרבני המכון ימשיכו להיות שליחים נאמנים של כל עם ישראל במצוות פרו ורבו בארץ ובעולם! הרב ציין שמערכת הפסיקה עליה מתסס מכון פוע"ה התגלתה כשורשית מאוד ונתמכת ע"י פוסקים רבים מכל החוגים".
לסיום – לימוד תורה והלכה לרבנים בחיפה בשיתוף עם מכון "מבשר שלום", בראשות הרב אבידן חזני, עם השתתפות רבני ערים, קהילות ושכונות. הרבים קיבלו סקירה בנושאים הלכתיים-רפואיים, בהם עסוקים רבני הקהילות דבר יום ביומו. המפגש מהווה חלק מהעמקת שיתוף הפעולה ההדדי בין הרבני הקהילות לרבני מכון פוע"ה. ע"י הקמת מרכזי פסיקה בכל מקום, תוספת בודקות טהרה ועוד. בין הנושאים שנלמדו שבעה נקיים וביוץ מוקדם, אמצעי מניעה ודירוגם ההלכתי, בדיקות בהריון ופוריות ועוד.

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן