יום: ו׳ בתשרי ה׳תשע״ח – ספטמבר ב26, 2017

יש לכם שאלה?

הינכם מוזמנים לשאול את שאלותיכם. ניתן לשאול שאלות ממגוון רחב של נושאים.
אנו משקיעים מאמצים רבים למתן מענה בזמן אמיתי. אתכם הסליחה במקרים של עיכוב. אנו שומרים לעצמנו את הזכות לפרסם את השאלה והתשובה באתר, כמובן בדיסקרטיות. במידה ונשאלה שאלה באתר השו"ת, אנו רואים בכך הסכמה לפרסום השאלה, אלא אם כן צוין במפורש אחרת. סייעו בידינו להמשיך לתת מענה לשאלותיך…

הנחישות שבעז"ה ניצחה את הסרטן


לפני 14 שנים חלתה מירי (שם בדוי) בלוקמיה. אביה התייעץ עם הרב מנחם בורשטין, ראש מכון פוע"ה לגבי ההתייחסות ההלכתית לטיפולים. הרב בורשטין ביקש ממנו שיקפיאו את רקמות השחלה שלה, בתקווה שבעתיד בע"ה יהיה ניתן להשתמש בהן. כל זאת, בטיפול של פרופ' דרור מאירוב ממרכז הרפואי תל השומר. לכן, הוחלט כי בטרם הטיפול הכימי האגרסיבי, למרות שמדובר בסרטן הנמצא בדם, תתקיים ההקפאה. איש לא היה מסוגל לנבא אותו, הרפואה תתקדם וניתן יהיה להשתמש בהן
כיום, 14 שנה לאחר המעשה, התגשמה הנבואה. הרפואה אכן התקדמה. אחרי טיפול רפואי ממושך ומתוח והריון בשמירה צמודה, נולד לבני הזוג בן קטן ומתוק.
לפני 3 חודשים התקיימה ברית המילה של הבן. האמונה ניצחה את היאוש. תקדים עולמי של טיפול רפואי.
ברית המילה הייתה מרגשת עד דמעות. רופאים, רבנים ובעיקר בני משפחה, התאספו סביב הרך הנימול והוריו. האבא המאושר הסביר: "זה ילד של כולם, ילד של תפילות רבים. ילד שלנו – ושל רבים"
מירי ובעלה, זוג דתיים צעירים מהמרכז, הצליחו להסעיר אלת עולם הרפואה בארץ ובקצוות תבל. בנם שנולד ונכנס בבריתו של אברהם אבינו הוא נס רפואי תקדים עולמי.
בני המשפחה, המשתייכים למשפחה מוכרת בציונות הדתית, מבקשים לשמור על פרטיותם ולא להיחשף, אך מבקשים להפיץ את הבשורה ואת המסר המרכזי: "אסור להתייאש". והם ודאי יודעים בדיוק מהו הקושי הכרוך בכך.
המשך הכתבה בעיתון מצב הרוח

עליה בפונים לפונדקאות במגזר הדתי


מכון פוע"ה מסייע לזוגות חשוכי ילדים בארץ ובעולם. לעתים רבני המכון נתקלים בזוגות שהדרך שלהם להביא ילדים לעולם תהיה בדרך של תהליך הפונדקאות. מדובר בתהליך מורכב הן רפואית וכלכלית.
במכון פוע"ה מדווחים על עליה של כ 50% בפונים להליך זה במגזר הדתי, בשל ההיתרים והפסיקות החדשות בנושא.
הרב בורשטין ראש מכון פוע"ה: "ישנה עליה דרמטית באחוז הדתיים הפונים למכון בענין הפונדקאות. פעם, לפני שש או שבע שנים היינו מקבלים מקראה אחד בשנה. היום, בשנה האחרונה, יש לנו כל חודש שאלה על זה. לא מדובר במקרים בודדים. זו תופעה משמעותית"
המכון דן רבות בסוגיה החברתית וההלכתית הכרוכה בהליך הפונדקאות.
"נושא ההסתרה של פונדקאות בציבור הדתי הוא נושא כאוב. נשים דתיות שצריכות פונדקאות פותרות את הבעיה בהיעלמות לתקופה של שנה מהארץ. בני הזוג נוסעים לשליחות וכך מסתירים העובדה. שבסוף התהליך יהיה ילד בלי שהסביבה תעקוב אחרי ההריון. יש נשים שמסתירות בצורות אחרות, פחות מקובלות. בעבר קיבלתי בבקשה להביא מהוליווד כריות בטן שמדמות התפתחות של היריון, שנראות כאילו האישה בהריון. את זה אני פחות אוהב". לדבריו של הרב בורשטין: "ההסתרה מאוד אופיינית בקרב המגזר החרדי, בשל החששות החברתיות בעיקר סביב שאלת "מה יגידו". הבעיה השניה היא הבעיה ההלכתית: "יש היום טרנד של נשים נשואות, שעושות פונדקאות כעזרה, כנתינה, אבל יש בזה בעיות הלכתיות", אומר הרב.
ולמרות הלחצים החברתיים וההלכתיים, ישנן יותר נשים דתיות הפונות לפונדקאות ממצב שאינן יכולות לשאת הריון. אחת מהן היא אטי שמידוב, שהוציאה ספר חדש "מי ידגור על הביצה שלי", שמסביר כי "התרנגולת לא יכלה לדגור על הביצה, אז היא ביקשה מתרנגולת אחרת"
שמידוב עברה בעצמה את התהליך. הרעיון לספר עלה עוד לפני שנולד בנה בן השבע "שיתפתי את הילדים בבית בתהליך, סיפרתי שעומד להגיע אח קטן וחיפשתי דרך להסביר להם, אז כתבתי את הסיפור הזה. כשהבן שלי הגיע לגיל שבו חשבתי שהוא בשל לשמוע על הדרך המיוחדת שבה הוא הגיע לעולם, סיפרתי לו את הסיפור, והוא קיבל את זה מאוד פשוט. הסברתי שבבטן שלי אין מקום לתינוק, והרופא העביר אותו לבטן של אישה אחרת. כשהצגתי את זה בצורה פשוטה, לא מתנצלת ולא חוששת, הוא קיבל את זה מאוד בקלות."
הנושא הוצג בכנס הנשים של מכון פוע"ה שהתקיים בי"ב בסיון תשע"ז בבנייני האומה בירושלים (6.6.17).

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן