יום: י״ט במרחשוון ה׳תשע״ח – נובמבר ב8, 2017

יש לכם שאלה?

הינכם מוזמנים לשאול את שאלותיכם. ניתן לשאול שאלות ממגוון רחב של נושאים.
אנו משקיעים מאמצים רבים למתן מענה בזמן אמיתי. אתכם הסליחה במקרים של עיכוב. אנו שומרים לעצמנו את הזכות לפרסם את השאלה והתשובה באתר, כמובן בדיסקרטיות. במידה ונשאלה שאלה באתר השו"ת, אנו רואים בכך הסכמה לפרסום השאלה, אלא אם כן צוין במפורש אחרת. סייעו בידינו להמשיך לתת מענה לשאלותיך…

יועצות בקהילה


שליחה נאמנה – יועצת בקהילה…
צלצול הטלפון החזיר את נורית באחת מהרהוריה למציאות. על הקו הייתה רחל: נורית, היא פנתה אליה מהוססת, "רציתי להתייעץ איתך בנוגע לביתי חגית", "בשמחה" ענתה נורית.
"השבוע הגיעה חגית לגיל 33, את יודעת היא עדין רווקה", נשמע הכאב בקולה, "חברה הציעה לה להקפיא ביציות כדי שלא תאחר את מועד הפיריון, האם את מכירה את הנושא? אנחנו ממש לא יודעים מה לחשוב… כל הלילה נדדה שנתי, לא חלמתי שנגיע למציאות שכזאת…" רחל הייתה נסערת.
"רחל יקרה", ענתה נורית, "בואי ונקבע זמן ותגיעי עם בעלך ובתך ואסביר לכם את המשמעות והשיקולים בקבלת החלטה בתחום. זה נושא חשוב!" הן קבעו זמן והשיחה הסתיימה.
מאז שנורית הייתה צעירה קראו לה "אוזן קשבת", החברות ידעו שליבה רחב, וחלקו איתה את סודותיהן ובעיותיהן השונות והמגוונות והיא תמיד ייעצה במציאת פתרונות יצירתיים ומעשיים לאורך השנים המשיכו הנשים בקהילה למצא מסילות אל ליבה ושפכו בפניה את שעל ליבן.
כששמעה הרבנית נורית על קורס יועצות בקהילה של מכון פוע"ה- נרשמה מיידית. היא ידעה כי הידע והכלים יאפשרו לה לתת מענה והכוונה בשאלות שונות שמגיעות אליה, בנושאים הקשורים לרפואה והלכה ובכך תדע לסייע באופן מקצועי ועדכני.
אתגרי הזוגיות והמשפחתיות מחד וההתקדמות המהירה בנושאי רפואת הנשים הובילו לכך שנשים רבות מחפשות כיום מענה וכתובת למכלול שלם של בעיות נושאים והתמודדויות שהן חוות כנשים, כרעיות וכאימהות למתבגרים ולמתבגרות.
זאת ועוד, התפתחות והעצמת תחומי הלימוד התורני וההלכתי לנשים והרצון הכנה של נשים להיוועץ ול'שפוך את ליבן' בפני אישה הביאו את מכון פוע"ה להקמת מסלול לימודים והכשרה ייחודי, רב תחומי ומקצועי של 'יועצות בקהילה'.
היועצת המוסמכת מטעם המכון לומדת במשך שנה קורס ארוך ומקיף המורכב מכמה ענפי לימוד כאשר המרצים הינם הטובים והמקצועיים בתחומם.
התכנית נפתחת , בהכשרה הלכתית מקיפה ומעמיקה בכל התחומים המשיקים בין מעגל החיים הנשי והזוגי דהיינו: לימוד מקיף של כל הלכות טהרת המשפחה על השתלשלותם ההלכתית ומשמעויותיהם המעשיות, בעיות גניקולוגיות ופתרונן ההלכתי והרפואי, היכרות עם גורמים מקצועיים שונים כגון: בודקות טהרה, רבנים משיבים, פיזותרפיסטיות של רצפת אגן מטפלות מיניות, ועוד.
בנוסף נלמדים מכלול הנושאים הקשורים לפוריות וקשיים בפוריות, אמצעי מניעה ותכנון משפחה, הריון ולידה, מצבים מורכבים רפואית והלכתית בזמן ההיריון ופתרונם, אובדן הריון ולידה שקטה וכן מפגש עם אמא מאמצת שהפכה להיות אמא ביולוגית.
התחום השלישי התפתחות פיזיולוגית תקינה של בנים ובנות, הפרעות אכילה, השפעת המדיה על תפיסות העולם של הנוער ופגיעות מיניות.
התחום הרביעי הוא עולם הקשר הזוגי, היכרות עם תחומי הייעוץ והטיפול בנושא אישות והממשק בינם לבין השקפת היהדות וההיבטים ההלכתיים.
את כל הלימוד ההלכתי-רפואי-מקצועי מלווה לימוד שיטתי המתמקד בנושאים סוציולוגיים ופסיכולוגיים הקשורים לתכנים הנלמדים כגון: מניעים לנישואין, דגמים של זוגיות, ההבדלים בין גברים לנשים, פתרון קונפליקטים בזוגיות, ועוד ועוד
בתום הלימודים ועם העמידה בדרישות הקורס היועצת הופכת לכתובת משמעותית מאד עבור נשות הקהילה שבה היא חיה, ונשות מקצוע כגון אחיות, בלניות, ובוגרות הקורס העוסקות בתחומים הנלמדים יעשירו את עולמן המקצועי ויפתחו מאד את היכולת להוות כתובת אמינה ומשמעותית בקהילה.
מניסיון של בוגרות הקורס – הלימודים העשירו את עולמן האישי של המשתלמות ומתוך כך הן הפכו לכתובת משמעותית בקהילה, וביכולתן לסייע לנשים המחפשות מענה והכוונה בתחומים הנ"ל בתוספת אוזן קשבת ולב פתוח.
קבוצת הלומדות האיכותית ומגוון המרצים הרבנים הרבניות, הרופאים ואנשי המקצוע שמרצים – מטביעים את חותמם ומהווים מקור של ידע וכלים אך לא פחות מזה –גם דמויות להשראה לעיסוק בתחומים שהצנעה יפה להם לתת בהם מענה מהיימן ולהיות בחזית החידושים מתוך מחויבות להלכה ולמקצועיות.
הקדימו לתפוס מקומכן לקורס יועצות בקהילה ההרשמה תסתיים עם מילוי המקומות, הפתיחה ביז' חשוון.
הכותבת יעל אראלי בוגרת הקורס
להרשמה לקורס יועצות בקהילה שנפתח בחשוון תשע"ח:
טלפון 02-6517171 / 0527710601 מייל h1@puah.org.il  

יועצות בקדושה


בינו לבינה
הם פסעו בצעד מהוסס אל החדר, כבר בשיחת הטלפון המקדימה, המילים ריחפו באוויר ולא נאמרו, וההזמנה לבוא ולדבר, לפתוח, לבחור את המקום שלהם ואת גבולות השיח, נתנו את הביטחון כי אנחנו יכולים לדבר על הכל, בדרך נעימה, מכובדת, מתוך שיח פתוח ובקדושה, ולתת מענה על הכל.
אין כמעט זוג שמתי שהוא בחייו לא חווה קושי והתמודדות במפגש האינטימי בחיי הזוגיות, פעמים ומצליחים להתגבר לבד, ופעמים, זקוקים למענה והדרכה.
אל מי פונים? כיצד נראה בקושי עימו אנו מתמודדים? והאם יוכלו לעזור לנו ולהגיע אל מקום טוב יותר?
במאור פנים, ובשיח ראשוני על הטוב שיש עימנו, הקשיים שהם מנת חלקנו, ועל המקום שאליו אנו חפצים להגיע, כל אחד וביחד כזוג, אט אט נפתחים הלבבות, וגם על הנושאים העדינים ביותר, אנחנו יכולים לדבר.
אתם קובעים את גבולות השיח, אתם בוחרים מתי לפתוח וכמה, בקצב נכון, פעימה אחר פעימה, נפתחים הלבבות, והשיח מתקדם ומאפשר לדבר על הכל, לתת את האמון, את הידע, את הכלים לפסוע ולצעוד ולהגיע למחוזות שלמים, בריאים וטובים, מהנים ומשמחים בקשר הזוגי והאינטימי שהולך ונבנה.
הצורך לעסוק ולדבר בתחומים אלו, כבר ידוע ברבים, אבל אחרי הצורך הראשוני, צריכים אנו לסלול ולבנות את הדרך למענה מקצועי ומתוך עולם תורני הרואה את המפגש הזוגי במבט רחב, מתוך עולם של ראוי ולכתחילה.
במרכז הלימוד של מכון פוע"ה – פוריות ורפואה על פי ההלכה – כבר שני עשורים אנו עוסקים בבניית תשתית של לימוד, העמקה, בירור וליבון של סוגיות בתחום האישות, מתוך עולם מקצועי ומתוך עולם תורני.
כעת אנו בפתחו של מחזור שביעי של קורס להכשרת יועצות בקדושה לחיי אישות. הלימודים ממקצעים ובונים קומה נוספת לנשות מקצוע, יועצות ומטפלות עם נסיון בעבודה אישית וזוגיות בתחום היעוץ המיני. נשים הבאות במגע תדיר עם זוגות ועם נשים בעבודה מתמדת, ליעוץ ומענה בשיטות התערבות קצרות טווח ומתוך מחוייבות עמוקה לעולמה של תורה והלכה.
הקורס הינו קורס שנתי המורכב משלוש זרועות, החוברות יחדיו אל סך שלם ומלא, את הקורס מרכזים ומלווים מיטב המרצים.
ד"ר מיכל לוריא, מרכזת מרפאות בתחום האישות במרכז הרפואי הדסה ומרכזת את התחום הרפואי והפיזיולוגי של הקורס: "כאשר יחסי האישות המצויים הם רחוקים מהרצוי, מומלץ לפנות לעזרה. אם שורש הבעיה קשור במערכת היחסים עצמה או בנסיבות אישיות אחרות, רצוי לפנות לאנשי מקצוע נוספים".
הרב יצחק מנדלבאום, פסיכולוג קליני, רכז תחום פסיכולוגי: "הקורס נושא עמו מספר בשורות: הרחבת האפשרות לסייע לפונים בנושא רגיש זה מתוך שפה ואווירה הולמת, מתוך הבנה עמוקה של העולם הערכי והדתי כשהיועץ או המטפל מכיר היטב את העולם הזה ונמצא בתוכו.
שילוב של טכניקות וכלים קצרי מועד בטיפול וביעוץ, באוריינטציה שאינה מוכרת לרבים מהמטפלים הקלאסיים, באופן שמאפשר שינויים מהירים, בעבודה משולבת של גוף ונפש.
חיבור ואינטגרציה בין עולמות, העולם הדתי התורני, העולם הפיזיולוגי גופני, והעולם הנפשי".
כתב את המאמר: הרב אודי רט, יועץ ופוסק במכון פוע"ה, רכז תחום הלכתי-תורני בקורס

הדרכת כלות

 
 היא ידעה שהיא תעשה את זה אחרת !
הסתכלה שוב על השעון, היא כבר מגיעה, הכלה, ההתרגשות אחזה בה.
שנים ציפתה להגשים חלום, להדריך כלה, להוביל אותה לקראת החתונה מתוך ידיעה שעשתה את זה בצורה נכונה.
בכאב זכרה את עצמה איך הגיעה לחתונתה, לאחר הדרכה קצרה, הססנית, טכנית, חסרה.
שנים שילמו היא ובעלה הצעיר על חוסר הידע, על המבוכה שלא אפשרה למדריכה לצייד אותה בתובנות, בכלים לבנות את הזוגיות שלהם. היא ידעה שניתן היה לחסוך את הכאב הרב אם היתה מקבלת הדרכת כלה טובה.
הכלה הראשונה שהיא תדריך היא תלמידה שלימדה כמחנכת בשמינית. הקשר שנוצר ביניהן היה עמוק ואך טבעי היה שעכשיו שנתיים לאחר סיום השמינית, התלמידה פנתה אליה מהוססת: "שמעתי שלמדת להדריך כלות, האם תסכימי להדריך אותי ?…" איזו מחמאה ושמחה הייתה זו עבורה. כמובן שהסכימה.
עכשיו אחרי שלמדה במכון פוע"ה בקורס משמעותי להיות מדריכת כלות, נפרשה בפניה היריעה כולה, ידיעת ההלכות לפרטיהן, והבנת השפעתן המיוחדת על חיי האישה והזוג, כלים לבניין זוגיות איתנה בצניעות ובפתיחות כאחת, שילוב בהיבטים הרוחניים, פסיכולוגיים ופיזיולוגיים של חיי האישות ובעוד נושאים רבים ומגוונים.
את כל המהלך העדין הזה היא מתכננת לטוות ולרקום עם הכלה ולהוביל אותה בשמחה, בטהרה, במקצועיות וברוגע אל החופה.
מתפללת ומאמינה שהיא ועוד כלות אחרות יגיעו בקלות אל נישואיהן בנקודת פתיחה טובה.
מכון פוע"ה מקיים במשך שנים קורס הדרכת כלות. אחרי קורסים שהתקיימו בירושלים, פתח תקוה, גבעת שמואל, חיספין, קרית ארבע, רחובות וטבריה. פותח השנה בע"ה בנתניה.
מאות נשים העשירו את ידיעותיהן בתחום ההלכתי, מחשבתי, ביולוגי ובנושאי זוגיות וחיי אישות רבות מהן אותן אני פוגשת מספרות כמה משמעותי היה להן הלימוד אותו הן יכולות ליישם הן בהדרכה והן בבתיהן.
במפגשים מושם דגש על דרך העברת ההדרכה לכלה באופן מעשי. איך שוזרים את נושאי הזוגיות והאישות לאורך הלימוד, מה המיוחדות של הכלה, פיתוח יכולות ההכלה וההקשבה שלנו, יצירת אווירה פתוחה שמאפשרת דיאלוג כנה ונוגע המעניק לכלה מקום לשאול ולברר את אשר על ליבה. למידה על ידי סימולציות איך להתייחס ללבטים ולהתמודדויות של הכלה במהלך תקופת האירוסים ומה עושים כשהכלה מגלה התנגדות לנושאים שעולים.
המעוניינות להדריך כלה תוצמדנה למדריכה ותיקה ותקבלנה ליווי אישי בהדרכותיהן הראשונות !
במכון פוע"ה מאמינים בהדרכות איכותיות ומקצועיות. אולי גם את תהיי מדריכה שתיזכר לאורך ימים…
לפרטים

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן