יום: כ״א בכסלו ה׳תשפ״ג – דצמבר ב15, 2022

יש לכם שאלה?

הינכם מוזמנים לשאול את שאלותיכם. ניתן לשאול שאלות ממגוון רחב של נושאים.
אנו משקיעים מאמצים רבים למתן מענה בזמן אמיתי. אתכם הסליחה במקרים של עיכוב. אנו שומרים לעצמנו את הזכות לפרסם את השאלה והתשובה באתר, כמובן בדיסקרטיות. במידה ונשאלה שאלה באתר השו"ת, אנו רואים בכך הסכמה לפרסום השאלה, אלא אם כן צוין במפורש אחרת. סייעו בידינו להמשיך לתת מענה לשאלותיך…

תורמים מהלב

תודת לידה – גם על הנסים הנסתרים עלינו להודות

כשנולד ילד זהו נס ופלא שאין לתאר, וזוהי הזדמנות להכיר תודה ולהעלות את רגשי ההודאה בנדבת תודה שתסייע לאלו שעדיין מצפים.

בעקבות יוזמה מבורכת של יו"ר נשים למען פוע"ה, גב' מרים בן דוד, יצאנו לפני כשנה במיזם תודת לידה המזמין לתרום למכון פוע"ה. אין לשער את השמחה של הזוגות שיזכו בעזרתכם לפרי בטן, לבכי, לשחוק ולשמחה של ילדים שימלאו את חלל ביתם.

נתינת לולב – השנה הצטרפנו למיזם המיוחד של נתינת לולב, ונמלאנו שמחה על האהבה שהרעפתם עלינו, כאשר 1290 אנשים רכשו סטים מהודרים של ארבעת המינים ותרמו חלק מסכום הרכישה לטובת פעילות המכון.

לשותפות בתרומה למכון לחצו כאן

לקראת סוף שנת המס זו ההזדמנות שלכם להיות שותפים בעשייה העניפה של מכון פוע"ה

 

מקדשים את החיים

קרוב ל 500 משפחות פנו אלינו בשאלות של חיים על יקיריהם

אגף "קדושת החיים" של מכון פוע"ה נותן מענה הלכתי מיידי, המבוסס על ידע רפואי מעמיק, בכל שעות היממה בימות החול.

רבני אגף קדושת החיים מעניקים ליווי והכוונה לבני המשפחה הנדרשים להכריע בשאלות הלכתיות מורכבות ודחופות, הנוגעות לחולה הנתון בסכנת חיים או במצבי חולי מורכבים.

בנוסף לקו המענה, מקיים אגף קדושת החיים משדרים, כנסים, קורסים והכשרות לאנשי רפואה, רבנים רבניות והציבור הרחב, במטרה להרחיב את מעגלי הידע.

הכנס השנתי בנושא הרפואה הפליאטיבית בראי ההלכה התקיים באופן דיגיטלי וזכה ליותר מ 1700 צפיות. במהלך השנה השתתפו בקורס 'ברגע האמת' אנשי סיעוד מכל רחבי הארץ ובקורס רבנים השתתפו רבנים מהארץ ומהעולם.

לאתר קדושת החיים לחץ כאן

ביטחון הלכתי ושקט נפשי

   דואגים לביטחון ההלכתי ולשקט הנפשי של הזוג עוד לפני שהיילוד נוצר

נחשפנו לאחרונה למקרה של שגיאה בהחזרת עובר לרחמה של אישה. כבר לפני 30 שנה הקים הרב בורשטין את מערך ההשגחה של מכון פוע"ה, הנותן ביטחון הלכתי ופסיכולגי לזוגות המטופלים במעבדות הפוריות.

משגיחות מכון פוע"ה הפועלות באחריות רבה בכל המעבדות בארץ ובמרכזים רפואיים רבים בעולם, מלוות את כל תהליכי הטיפול כדי שמקרים כאלו לא יקרו.

קניית מיכלי הקפאה חדשים:
בתהליכי הפוריות לעיתים יש צורך בהקפאת החומר הגנטי של האישה והגבר. השנה נרכשו שני מיכלי הקפאה המשמשים ככספת ומאפשרים הבטחה שהטיפול כולו ייעשה בהשגחה מלאה.

למחלקת ההשגחה של מכון פוע"ה לחצו כאן

מרכז הלימוד ללא הפסקה

פתחנו את שנת הלימודים במרכז הלימוד של המכון עם למעלה מ-500 לומדות ולומדים במגוון קורסים כדי להכשיר אנשי מקצוע בתחומי טהרה, רפואה, הלכה ומשפחה

למכון פוע"ה מרכז לימוד עשיר, מגוון ותוסס, המקיים בכל שנה תכניות לימודים עדכניות בנושאי רפואה הלכה ומשפחה, הן לאנשי מקצוע והן לציבור הרחב.
לפני כחודש, בהתרגשות גדולה פתח מרכז הלימוד את קורסי תשפ"ג עם למעלה מ-500 לומדות ולומדים חדשים ובקרוב יפתחו תכניות החורף. השנה יפעלו 15 קורסים, ויתקיימו 10 ימי עיון.

הקורסים שנפתחו השנה: מדריכות כלות (4 קורסים כשאחד מהם לדוברי צרפתית), מדריכי חתנים, יועצות רפואה והלכה, מדריכות לנשיות בריאה, יועצות בקדושה, פסיכותרפיסטיות בפוריות, מדריכות לחיי אישות, בלניות, בודקות טהרה, פוסקים במראות ועוד. את הקורסים מעבירים מיטב המרצים, הרופאים ואנשי המקצוע.

בוגרי מרכז הלימוד שהופכים לחלק ממשפחת פוע"ה ממשיכים בשליחות להפצת בשורת המקצועיות והמחוייבות להלכה בקהילות.

לאתר מרכז הלימוד לחץ כאן

ספרים ומחקרים חדשים מבית פוע"ה

מחלקת המחקר התורני של מכון פוע"ה עוסקת בכתיבת ספרים שהפכו יסוד בפסיקה ההלכתית בהלכות טהרת המשפחה

ספרים אלה משמשים רבנים, רופאים, אנשי מקצוע, חברות תרופות וכן את הציבור הרחב. בשנה האחרונה יצאו במחלקת מחקר וספרות שני ספרים חדשים:

תשעה ירחי מידע – מאת הרב דב פופר, רב יועץ ופוסק במכון פוע"ה וגנטיקאי במרכז רפואי הדסה. בספר מפורטים מושגי יסוד בפוריות, הריון ולידה ומטרתו להבהיר את עולם המושגים הרפואי ואת ההשלכות ההלכתיות הנובעות מכך.

שו"ת שאגת כהן חלק ב – מאת הרב אריה כץ, רב יועץ במכון פוע"ה, מנהל מחלקת המחקר התורני במכון ודיין בבית הדין לממונות "ארץ חמדה". הספר מכיל תשובות ופסקים בנושאים של טהרת המשפחה, פדיון הבן, אבלות, וכן פסקי דין רבים בדיני ממונות. ספר זה מצטרף לחלק א שיצא לאור לפני כשנתיים ובו בירורים נרחבים בענייני פוריות ועוד.

מחקר פסיקה במראות – מחלקת המחקר של המכון נמצאת בעיצומו של מחקר בשיתוף המחלקה לפיזיקה במכון לב. המחקר נועד לבדוק את הפערים בין מראות טהרה במציאות לעומת תמונות דיגיטליות ואת ההשלכות ההלכתיות על האפשרות לפסוק על פי תמונה.

לחנות הספרים של מכון פוע"ה לחץ כאן

הסיפור מהלב – המסע של רוני

יש נסים שקורים ביום אחד, ויש נסים שמתגלים רק בסוף התהליך.

ימי החנוכה הם דוגמא מוחשית ביותר לנס מהסוג השני כי את כל שמונת הנרות רואים רק בסוף החג…

יום רגיל בחודש חשוון במכון פוע"ה, על הקו: שלום, שמי רחלי, אני בשבוע 23 להריון ויצאתי כרגע מבדיקה בה מצאו לעוברית שלנו מום לב חמור…הרופאים אומרים שנראה להם שהמום הוא טטרלוגיה על שם פאלוט (מום לב הכולל 4 תתי מומים) אבל אולי זה אפילו משהו יותר חמור, עדיין לא בטוחים…(כאן היא מתפרקת ובוכה ולי הלב מגביר פעימה) מה אנחנו עושים מכאן? איך מתקדמים? הרופאים ממליצים על הפסקת הריון אבל אנחנו כל כך רוצים להמשיך את ההריון… 23 שבועות זה יותר מחצי הדרך..
כך התחיל המפגש שלי עם רחלי ואיתן, משפחה מדהימה עם כוחות אין סופיים. בשלב הראשון הבהרתי להם שאנחנו איתם במסע יד ביד, אח"כ שלחנו אותם לחוות דעת רפואית נוספת במרכז רפואי אחר כדי לוודא את רמת המום, והסתבר שאכן זה מום לבבי ואפילו חמור יותר מהאבחנה הראשונית. העורק הריאתי (arteria pulmonalis) חסום, ועורקי הריאה האחרים קטנים מדי בשביל שניתוח להרחבתם יצליח… הפסקת הריון הוא צמד מילים שמהדהד שוב ושוב אחרי כל אבחנה נוספת, היתר הלכתי או התייעצות עם פוסקים ,וכן אחרי בחינה של יכולות הזוג והמשאבים שהם מוכנים להשקיע בעוברית שלהם…אבל למרות הכל – ממשיכים את ההריון.
בשלב מסויים הזמנתי אותם לפגישה במכון, אי אפשר להיות מחובר למסע מטלטל בלי שרואים את האנשים ששותפים לו. מהפגישה אני זוכר את האמירה של רחלי ואיתן: "אנחנו רוצים להילחם על ההריון הזה כל זמן שיש סיכוי ואפילו קטן…", ואנחנו במכון פוע"ה: "אתכם בכל מה שתחליטו".
דיקור המי שפיר יצא תקין ויכולנו להרגיע את הזוג שמדובר במום שאינו משפיע קוגניטיבית. לפחות זה…
המסע הוא ארוך נפשית ורגשית עד כי מרגישים שההריון הזה נמשך הרבה יותר מ-9 חודשים.
מועד הלידה מתקרב ויחד עם בני הזוג ביררנו על מקום הלידה המועדף כדי שיוכלו לנתח את התינוקת מיד לאחר הלידה.
בז' באדר זה קרה, הילדה הגיחה לאוויר העולם ומכאן שמה בישראל רוני תניא.
עם הלידה המסע השני רק מתחיל… רוני מקבלת פרוסטגלנדים בכדי לגרום לווריד ההזנה בהריון (דוטקוס ונוזוס) לא להיסגר, ובעודה בפגייה בגיל שמונה ימים – פורים קטן – היא מתחילה את חייה עם צינתור ללב.
ב"ה זה עבר בהצלחה.
מחכים מעט שתתאושש ותגדל ובו' חשון רוני מנותחת בניתוח הגדול – ניתוח לתיקון המום הלבבי, שבסופו רוני מחייכת ומשתחררת הביתה.
מסע של שנה , שבה כל יום הוא נס בפני עצמו וכל השנה כולה נס אחד גדול.

מתחדשים וגדלים במענה לציבור

מכון פוע"ה פועל ומתחדש ללא הפסקה במגוון השירותים ובהיקפם, תוך הקשבה מתמדת לצרכים של הציבור 

התרחבות מחלקת היעוץ – בשל העומס ההולך וגדל של פניות המגיעות אל מחלקת הייעוץ הרפואי וההלכתי של המכון, כשרבני המכון משוחחים ונפגשים עם מאות זוגות בכל חודש בהדרכה אישית בכל השאלות הנוגעות לפוריות, טהרה, גנטיקה, אישות ועוד, הוכנס רב חדש בחודש אלול האחרון למסלול שבו יוכשר לתפקיד רב יועץ ופוסק במכון. ההכשרה נפרשת על פני כשמונה עשר חודשים וכוללת לימוד וחניכה אינטנסיביים. לפנייה למחלקת היעוץ עם רבני פוע"ה לחצו כאן

חדר מצב כיפור – רבני המכון עומדים תמיד לרשות הפונים והזוגות בערבי חגים, חול המועד וימים מיוחדים במשך השנה. ערב יום כיפור הוא יום שיא של מענה רבני המכון. בשלושת הימים הקודמים ליום כיפור בשיתוף פעולה של מכון פוע"ה עם ארגון סולמות ומכבי שירותי בריאות נענו כ-1000 פניות!!!

משיבות פוע"ה – מתוך רצון לשפר, לייעל ולהרחיב את המענה, ומתוך הבנה שיש צורך במענה מאישה לאישה בתחום הטהרה ואמצעי המניעה, הוכנסו להכשרה 4 נשים מקצועיות עם ידע הלכתי נרחב, בוגרות מרכז לימוד פוע"ה. מהלך חשוב זה נעשה באישורו ובברכתו של הרה"ג הרב יעקב אריאל שליט"א.

מענה רגשי של יועצות פוע"ה – לפני כשנתיים פתחנו קו המעניק לנשים מענה רגשי ראשוני. במהלך תקופה זו קיבלנו אלפי פניות של נשים וזוגות שנעזרו בייעוץ ובתמיכה הרגשית של נשות המקצוע המתנדבות בקו. מענה זה נולד מתוך ההבנה כי עלינו לתת מעטפת הוליסטית הרואה את מכלול צרכיה של האישה: הצרכים הפסיכולוגיים, הזוגיים והחברתיים לצד הבנת מצבה הרפואי. למידע נוסף למענה נשי – רגשי, יועצות פוע"ה לחצי כאן

לקראת כלה – השנה סייענו למעל 500 כלות להגיע לחופתן בלב שקט. לפני שלוש שנים הקמנו תכנית רפואית והלכתית המסייעת לכלה להגיע לחופתה בטהרה. כל כלה מקבלת תכנית מותאמת שבונה רופאת נשים מיומנת, תוך ליווי ומענה אישי עד לחופה. הביקוש ההולך וגובר לשירות מלמד אותנו על נחיצותו הרבה. למיזם לקראת כלה לחצי כאן

שימור פוריות – השנה פנו אלינו מעל 300 נשים להתעניין בתהליך של הקפאת ביציות, כאשר חצי מהפונות כבר עברו את התהליך. הליווי הוא אישי וניתן ע"י הגברת מוריאל ירחי. המכון מעודד נשים פנויות בנות 30 ומעלה לעבור תהליך שימור פוריות כצעד אחראי ונבון לבניית המשפחה בעתיד הקרוב בע"ה. לפרטים נוספים על שימור פוריות לחצי כאן

כנסים – במכון פוע"ה מקיימים מעת לעת כנסים וימי עיון כדי להביא לרבנים, לאנשי מקצוע ולציבור הרחב את החידושים והעדכונים בתחומי הרפואה וההלכה.
הכנסים הקרובים:
י"ח טבת (11.01,23), כנס הרבנים ה-23 של מכון פוע"ה, מקוון. לפרטים והרשמה
י' שבט (01.02.23) , כנס הנשים ה-20 של מכון פוע"ה, בבניני האומה. לפרטים והרשמה

מכון פוע"ה מחוז צפון – בשעה טובה ומוצלחת הוקמה שלוחה של מכון פוע"ה ביקנעם, בברכתו ובשותפותו של ראש העיר מר סימון אלפסי. מעכשיו תושבי הצפון יוכלו להנות מהשירותים המיוחדים של מכון פוע"ה בתחומי פריון, גנטיקה, הריון ולידה וחיי משפחה, וכל זה קרוב לבית. פתיחה רשמית וחגיגית של מכון פוע"ה מחוז צפון תתקיים ביקנעם בה' טבת (29.12.22). לפרטים והרשמה לאירוע הפתיחה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן