יום: ב׳ באלול ה׳תשפ״ד – ספטמבר ב5, 2024

יש לכם שאלה?

הינכם מוזמנים לשאול את שאלותיכם. ניתן לשאול שאלות ממגוון רחב של נושאים.
אנו משקיעים מאמצים רבים למתן מענה בזמן אמיתי. אתכם הסליחה במקרים של עיכוב. אנו שומרים לעצמנו את הזכות לפרסם את השאלה והתשובה באתר, כמובן בדיסקרטיות. במידה ונשאלה שאלה באתר השו"ת, אנו רואים בכך הסכמה לפרסום השאלה, אלא אם כן צוין במפורש אחרת. סייעו בידינו להמשיך לתת מענה לשאלותיך…

הנני כאן

הפגישה הסתיימה, היה מפגש טעון. לגבריאל ועדן לא היה פשוט לבטא את רגשותיהם הכנים. הם מסתכלים עליי בעיניים אדומות, אך מעודדות. עדן מנגבת את דמעותיה – גבריאל מביט בה ואומר בחצי לחש "אני שמח שהגענו למפגש יחד, שנינו זקוקים לעזרה ואני אעשה מה שצריך כדי שנצליח בע"ה, למעני ולמענך". זאת הייתה פגישה עמוסה ברגשות עוצמתיים, אך סימנה נקודת מפנה משמעותית במערכת היחסים שלהם. הזוג המדהים והאמיץ הזה, יצא מהפגישה עם צידה לדרך: תקשורת פתוחה הבנה משותפת והכרה בצורך לפעול יחד, כולל פנייה לעזרה מקצועית גם עבור גבריאל.
המסע להורות בצל טיפולי הפוריות הוא מסע מאתגר עבור הזוג, אך לעתים קרובות, הסיפורים המובאים לתודעה הציבורית מתמקדים בעיקר בחוויה הנשית. לרוב, הגברים לא נותנים במה לקשיים המלווים אותם בדרך. תחושות של חוסר אונים ותסכול נפוצות כאשר האישה עוברת טיפולים והגבר עלול להרגיש חוסר יכולת להקל על הכאב הפיזי והרגשי שלה. הציפייה והמחזורים החוזרים של תקווה ואכזבה עלולים להוביל למתח וחרדה משמעותיים. לעתים קרובות יכולה להתפתח גם תחושת הדרה מתהליך הטיפול מה שעלול להחריף תחושות של בדידות ומצוקה רגשית. בנוסף, ישנו הנטל הכספי והלחץ על מערכת היחסים האינטימית המתווספים לאתגרים שבדרך. גברים רבים מתקשים לבטא את רגשותיהם, הן כלפי עצמם והן כלפי בת הזוג, מחשש להחליש אותה או להראות חולשה.
המחשבה על מתן מענה לגברים נולדה מתוך המפגשים המשותפים עם הזוגות ובעיקר מהתיאורים של בני הזוג להרגשתם בתהליך כפי ששיתף גבריאל, שהוא ואשתו מצפים חמש שנים לחבוק ילד ראשון. "המסע הזה הרגיש לי כמו מסע לבד. כגבר, תמיד הרגשתי שאני צריך להיות חזק, לספק תמיכה לאשתי אבל בפנים הרגשתי שבור. הקושי לבטא את הרגשות שלי, הפחד מהלא נודע, והתחושה שאני לא יכול לשנות כלום – כל אלה גרמו לי להרגיש בודד מאוד. הייתי זקוק למקום שבו אוכל לשתף את מה שעובר עלי בלי שישפטו אותי או בלי שאני אצטרך להיות זה שמחזיק את הסיטואציה."
הקמת קבוצת תמיכה לגברים העוברים טיפולי פוריות היא צעד חשוב לקראת מתן מענה לצורך הזה. בקבוצה זו המשתתפים יוכלו לשתף את סיפורם האישי, להקשיב לסיפורים של אחרים ולהבין שהם לא לבד, לקבל כלים להתמודדות עם רגשות קשים ואף לחזק את הקשר הזוגי על-ידי שיפור התקשורת ופיתוח אסטרטגיות להתמודדות משותפת עם האתגרים. מתוך המפגשים יהיה ניתן לבנות קשרים עם שותפים למסע שחווים את אותו הדבר ולהרגיש חלק מקהילה תומכת.
ניתן לעבור את המסע כתהליך בונה ומחזק הן ברמה האישית והן ברמה הזוגית. אנו מזמינים את כל הגברים העוברים טיפולי פוריות להצטרף לקבוצת התמיכה שלנו שתפתח בקרוב בירושלים, שמונה מפגשים מחזקים, בימי ראשון בערב החל מי"ב אלול, 15.9.24. מחכים לכם.

שיר שרה כהנא, עובדת סוציאלית במכון פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן