דילוג לתוכן

יום: א׳ בשבט ה׳תשפ״ה – ינואר ב30, 2025

יש לכם שאלה?

הינכם מוזמנים לשאול את שאלותיכם. ניתן לשאול שאלות ממגוון רחב של נושאים.
אנו משקיעים מאמצים רבים למתן מענה בזמן אמיתי. אתכם הסליחה במקרים של עיכוב. אנו שומרים לעצמנו את הזכות לפרסם את השאלה והתשובה באתר, כמובן בדיסקרטיות. במידה ונשאלה שאלה באתר השו"ת, אנו רואים בכך הסכמה לפרסום השאלה, אלא אם כן צוין במפורש אחרת. סייעו בידינו להמשיך לתת מענה לשאלותיך…

רפואת הגבר בהלכה

"שלום הרב, לפני יומיים נולד לנו בן" על הקו היה אבא "מזל טוב", אמרתי. להפתעתי, האדם שעל הקו החל לבכות. כשהתאושש, אמר "אני מקווה מאוד שהגעתי למקום הנכון. שאלתי אינה בפוריות או בטהרת המשפחה. בני נולד עם מום יוצא דופן, שבו פתח הוצאת השתן אינו במקומו". ראשית, הרגעתי אותו והסברתי לו שלמיטב ידיעתי, אפשר לתקן זאת בניתוח. תשובתו הייתה: "אני יודע, אבל הרופאים אמרו שלצורך הניתוח צריך לוותר על ברית המילה", שכן אי אפשר לבצע ניתוח כזה לאחר הברית, ולאחר הניתוח, כבר אין אפשרות לבצע ברית מילה.
"האם בני לא יזכה לברית מילה ככל אדם מישראל?" הוא בכה בדמעות שליש. השבתי לו שאחד מרבני מכון פוע"ה הוא גם מוהל שעסק במקרים כאלו, וכן שאנו בקשר עם אורולוגים מנתחים ועם מוהלים שמומחים לבעיה, ושאבדוק איתם מה ניתן לעשות במקרה שלו. הוא הודה וביקש להשלים את הבירור בהקדם, שכן בעוד כמה ימים אמורה להיות הברית, והוא אינו יודע מה לעשות.
לאחר קבלת הנתונים המדויקים, התייעצתי עם רופאים ומוהלים, ומצאנו פתרון: הוחלט לדחות את הברית עד לניתוח, כשבניתוח ישתתף גם מוהל מומחה, ובמהלכו הוא יבצע את ברית המילה בצורה נכונה וכשרה. האבא שאל: "מי אמר שמותר לדחות את ברית המילה כדי לתקן בעיה כזו שאינה בגדר פיקוח נפש"? בשלב זה ביקשתי מאחד מהרבנים היועצים במכון פוע"ה שיעשה בירור רפואי והלכתי מקיף על התופעה, ויעלה זאת על הכתב. הבירור העלה שבמקום צורך כזה ניתן לדחות את הברית עד לביצוע הניתוח.
באותו זמן עמדנו בדיוק להחליט מה יהיה הנושא השנתי שרבני מכון פוע"ה יבררו, יעלו על הכתב ויוציאו לאור בצורת קובץ מאמרים – שו"ת רבני פוע"ה (חלק א יצא בתשפ"א – קורונה ומשפחה, חלק ב תשפ"ג – צום יום הכיפורים), והחלטנו לנצל את ההזדמנות ולעסוק בבירורים על רפואת הגבר בהלכה. הקובץ שכולל בתוכו 13 מאמרים של רבני מכון פוע"ה בעניינים הקשורים לפוריות הגבר, איסור פצוע דכא בפעולות כירורגיות שונות וענייני הלכה ואורולוגיה, יצא לאור לאחרונה, והוא מצטרף לשאר החיבורים בהוצאת מחלקת המחקר ההלכתי של מכון פוע"ה – חמשת כרכי ספר פוע"ה, ארבעת כרכי שו"ת פוע"ה ושלושת כרכי שו"ת שאגת כהן.
והתינוק? ב"ה תינוק בריא לאחר ברית מילה כהלכה וניתוח שעבר בהצלחה.
את כל סדרת חוברות שו"ת פוע"ה ניתן להשיג בטלפון 052-8881698 או באתר מכון פוע"ה.
הרב אריה כץ, יועץ ופוסק במכון פוע"ה

שותפות למסע

אם את לקראת תהליך של שימור פוריות

בתחילת המסע או כבר בסבב האחרון- את לא לבד!

קהילה לנשים שמבינות זו את זו בלי הצורך להסביר

הרצאות מרתקות, סדנאות יצירתיות, מעגל שיח בהנחיית עובדת סוציאלית, כיבוד מפנק

פני אלינו- מחכות לך

מוריאל-054-2392166

שיר שרה- 051-5606850

"פסיעות של תקווה"

שמי מיכל פרנקו, אני נשואה לאריאל ובמשך שנים פסענו "פסיעות של תקווה" לעבר החלום הנכסף: לזכות לילד.
לאחר תקופה בתוך ההמתנה, התוודענו למכון פוע"ה הנפלא ולאנשים היקרים שמוסרים את עצמם למען המפעל המבורך הזה שייעודו -הבאת חיים לעולם ועוד.
בליווי מקצועי, הלכתי ובמעטפת רגשית של הרב יצחק ניסים שליווה אותנו, ולא מעט במעורבותו של הרב מנחם בורשטיין- ראש המכון, עברנו יד ביד, שלב אחרי שלב את הדרך הפתלתלה הזו.
לאחר 8 שנים ב"ה זכינו לבננו הבכור, אחריו לשלישייה מופלאה ואח"כ לשני ילדים נוספים.
לאחר ניסיון שהצריך מאיתנו המון כוחות, אמונה ותעצומות נפש, אנו זוכים לחיות חיי משפחה מאושרים ובלתי ברורים מאליהם בבקעת הירדן.
מתוך המסע הזה יצאתי במופע לנשים בשם: "פסיעות של תקווה", שמעלה את האתגרים שהיו שם במשך השנים עד שהברכה הגיעה לפתחינו.
מעבר לתגובות המרגשות עד דמעות פעם אחר פעם, אישה אחר אישה, המופע הוא סוג של התגשמות גדולה עבורי, בתור מישהי שהיתה שם, שיודעת מהותו של כל יום ולילה בדרך לשם, בחסר ובתחושת ההשתקוקקות והכמיהה שהולכת ומתעצמת, לנסוך כוחות של תקווה לכל זוג המתמודד עם הקושי הזה ובאופן כללי, לכל אישה בהתמודדויות החיים שלה.
זכינו להופיע בשנה האחרונה כבר מעל 10 מופעים ומכל מופע אני מקבלת כוחות להמשיך את השליחות החדשה הזו שהיא לידה נוספת- לא פחות עבורי.
אשמח להגיע עם המופע החשוב והמשמעותי הזה לכל קהילה וקהילה, אחיות הפוריות, בלניות , מדרשות, צוותים ולכל מי שרוצה לרגש, להתרגש ולשזור בתוכה זרעים של אופטימיות ותקווה בחייה.

תודה לבורא עולם על כל הטוב לו זכינו ותודה לצוות המכון שהוא חלק בלתי נפרד מחיינו עד היום.
מיכל פרנקו