תחומי פעילות: פוריות

בניגוד לגבר, שאת הפוריות שלו ניתן בדרך כלל לבדוק באמצעות בדיקה אחת – בדיקת זרע, כדי לברר אפשרות לגורם שמעכב פוריות אצל האישה, יש לבצע בדיקות שונות ומגוונות. הסיבה לכך נובעת מכך שמערכת הרבייה האישה שונה במהותה ממערכת הרבייה של הגבר – היא מתבססת על מאגר הביציות שבשחלות, מהן תתפתח ותבשיל בדרך כלל רק ביצית אחת פעם בחודש, כשרק חיי אישות סביב אותו זמן יכולים להביא להריון.

בנוסף, מכיוון שההפריה ולאחריה תהליך ההיריון מתרחשים בתוך גוף האישה, הם יכולים להתרחש רק כשהאברים השונים במערכת תקינים מבחינה פיזיולוגית, ורק כשניתנת תמיכה הורמונאלית תואמת.

ממילא, כל תקלה, הורמונאלית או פיזית, במהלך התהליך: בעיה הורמונאלית שפוגעת בביוץ, חסימה בחצוצרות, מבנה רחם לא תקין, בעיה הורמונאלית שפוגעת במערכת התמיכה שאחרי הביוץ וההפריה וכדומה, יכולה לפגוע בסיכויים של הפריה או של היריון תקין.

איך נוכל לעזור לך 

מוסיפים חיים ותורמים למכון פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן