שלום,
אני נשואה טריה ויוצא לי המקווה הראשון אחרי החתונה במוצש הקרוב, ערב חג שני של ר״ה. אנחנו אצל ההורים וזה ממש מורכב טכנית ועוד יותר רגשית.
האם אני יכולה לדחות את המקווה ביום? כמובן בהסכמת הבעל
דף הבית » שאלות ותשובות » טבילה במוצש ערב חג שני
שלום,
אני נשואה טריה ויוצא לי המקווה הראשון אחרי החתונה במוצש הקרוב, ערב חג שני של ר״ה. אנחנו אצל ההורים וזה ממש מורכב טכנית ועוד יותר רגשית.
האם אני יכולה לדחות את המקווה ביום? כמובן בהסכמת הבעל
שלום וברכה,
מזל טוב ושפע ברכה ויהא ביתכם בית שמחה וברכה שפע וקדושה.
יש ערך רב וגדול בטבילה במועד, הגעה אל הקרבה, וראי כמה משמעותי וגדול הדבר, עד כי, אף שבליל ראש השנה נמנעים מאישות מפאת עוצמו של יום, ואף על פי כן, כאשר מדובר בליל טבילה, ודאי שמותר ומצווה ונכון להיות ביחד.
האם כאשר הדבר נעשה בהסכמה מלאה בינהם ניתן לדחות את הטבילה - התשובה היא כן.
אבל בצד זה, האם לאחר החשש הראשוני, אפשר למצוא את הדרך אכן לטבול, בין אם זה בשיתוף של משהי בוגרת שתסייע לך ותכפה עליך (חברה או גיסה או כתובת אחרת).
דווקא בערב השני, זה אולי פשוט יותר כיוון שיש מרחב זמן גדול יותר בין הטבילה לבין הארוחה ואפשר לייצר סיפור כיסוי כדי להצניע ולהסתיר ואני מניח כי יש לכם חדר משלכם והדבר יאפשר קרבה.
יתכן ואם יש מורכבות גדולה יותר שנכון להיוועץ טלפונית כדי לסלול את הדרך הנכונה ולאפשר את הכלים ברמה הטכנית ולא פחות חשוב מכך הרגשית לבחור את הבחירה הנכונה עבורכם.
ברכת שמים ובהצלחה רבה
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
© כל הזכויות שמורות למכון פוע"ה 2022 | נבנה ועוצב ע"י אשחר WEB דיגיטל ואתרים | סטודיו צור בניית אתרים ומיתוג לעסקים