כדורים לדחיית הביוץ

שאלה בנושא טהרת המשפחה

שלום וברכה
אני בת 25,יש לנו ילדה בת שנה ו9 שנכנסנו איתה להריון ב"ה ממש מייד אחרי החתונה.
במשך שנה+( כל תקופת ההנקה)לקחתי סרזט, ואחרי שנה וקצת הפסקתי לקחת. עברה כבר כמעט חצי שנה מאז ועדיין לא נכנסתי להריון, בינתיים אני מקבלת מחזור כל חודש ואנחנו ממש ממש רוצים.
שאלתי את הרופאת נשים לגבי זה ואמרתי לה שאולי הביוץ שלי מאוחר אז היא נתנה לי ישר אסטרופם לקחת במשך חמישה ימים בלי לשאול יותר מידי שאלות…
לקחתי את הכדור ואחרי שבוע( במשך השבעה נקיים) נהיו קצת כתמים, ובדיעבד אני חושבת שהייתי צריכה לנסות דברים אחרים לפני.
אז יש לי 2 שאלות-
1. האם הכתמים במשך 7 נקיים אוסרים?
2. האם זה נורא שלקחתי את הכדור? זה יכול לפגוע? אם לא אכנס להריון זה יכול לשבש משהו?

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,

אתחיל מהסוף בפרטים ואעבור אל הכלל.

א. טהרה – אם נראו כתמים, יש לבחון לפי דיני כתמים, ובהחלט אם נראו על מגן תחתון או בגד צבעוני או בקינוח, אין זה מטמא. אם פרטים אחרים יש לבחון לפי העניין.

ב. שיבוש ובעיה, בעיה בעצם הלקיחה לא צריך לחשוש, אין בזה סכנה ולעיתים יכול להיות שיבוש מקומי אבל לא סכנה כלשהי בין אם תפקדי ובין אם לא.

ג. פרק זמן של חצי שנה בו מנסים להרות אינו עדות לבעיה. את מתארת מצאות של מחזור סדיר כל חודש, מתי נעשה הפסק טהרה? אם בזמן סביר, מדוע יש חשש לביוץ לפני טבילה (את גם רושמת כי הביוץ נראה לך מאוחר). הם נבדק משהו באופן מקצועי?

ד. התנהלות רפואית – אם כך פני הדברים, זה חמור, מסתכל ובעייתי מאוד.

מתן אסטרופם באופן פשוט נועד לדחות את הביוץ, מתיאור דבריך נראה כי אין בעיה של ביוץ לפני טבילה, ובודאי התיאור לא מלמד שנבדק באופן מקצועי מתי הביוץ קורה.

טיפול באסטרופם הוא פתרון מצויין ואפשרי, בטוח לגמרי, אבל הוא טיפול תרופתי, וצריך לעשות בו שימוש כאשר צריך לעשות בו שימוש באופן מקצועי, מתן ןטיפול ללא התוויה הוא בעייתי מאוד.

אני רוצה לקוות כי בשאלה חסרים פרטים שיכולם לשפוך אור אחר על המציאות האמורה.

בשורות טובות

אודי רט

רב יועץ ופוסק מכון פועה

יש לכם שאלה?

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן