מניעה אחרי לידה

שלום, ברוך ה' ילדתי ומניקה.
אשמח להדרכה באיזה גלולות מומלץ להשתמש ומתי צריך להתחיל לקחת אותן. כמה זמן אחרי הלידה? תודה רבה

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה ומזל טוב,

ההמלצה הבסיסית שלנו לנשים אחרי לידה, כאשר יש הנקה מלאה ואין ווסת ובחצי השנה הראשונה (כאשר שילוב של שלושת אלה יחדיו רמת ההגנה הטבעית היא בין 92-98 אחוז) להוסיף לזה קוטלי זרע (כיום קיים בשוק שקפי VCF ואפשר גם למצוא בצורה מסודרת פתילות פרמטקס) - ואז רמת ההגנה סהכ מצויינת, כאמור בשילוב כל התנאים האלו יחדיו.

ואז אכן ההמלצה לאחר מכן (כחמישה חודשים לערך פלוס מהלידה) היא לעבור לטבעת נובהרינג - כאשר, הסבירות לפגיעה בכמות החלב קטנה (מדגיש, סבירות קטנה אבל קיימת, ועפ"ר אם ההנקה טובה, הגברת הנקה ולקיחת תוספים בפועל לא תגרום לפגיעה, אבל זה אכן יכול להיות שונה מאשה לאשה) והרווח הוא שמניעה טובה, מאפשר לשמור על הטהרה לאורך זמן והסבירות לבעיות של כתמים ודימומים קטנה.

אם האשה לא רוצה את הפתרון הזה, ורוצה ליטול גלולות (בשלבים אלו נותנים גלולות פרוגסטון בלבד או המכונות מיני פיל או POP כגון סרזט, דיאמילה, פומיניק ועוד) , ההמלצה שלנו היא להתחיל לכל הפחות שבועיים אחרי הטבילה ולא קודם, וזאת מכמה סיבות.

א. היכולת להתמודד עם כתמים ברמה הפיזית תהיה טובה יותר כאשר המערכת כבר יציבה.

ב. היכולת להתמודד עם הכתמים ברמה ההלכתית טובה יותר כאשר מותרים ולא צריך לעשות שבעה נקיים.

ג. ברמה הנפשית - אם לזוג היה לפחות שבועיים שלושה בטהרה, קל יותר להכיל את הכתמים ואפילו אם יאסרו, לעומת מצב בו לוקחים את הגלולות בתחילת שבעה נקיים או אפילו במהלך הדימום הלידתי, ואז הדימום ממשיך ולא ברור מהיכן מקורו (כלומר, הוא ודאי מהרחם ואוסר, אבל לא ברור אם זה חלק מהלידה או מהגלולות והתסכול גדול מאוד).

ד. הסבירות להיקלט להריון בפרק הזמן הזה לאחר הלידה גם כאשר לא רוצי לסמוך על קוטלי זרע בוודאי שואפת לאפס.

תמיד יש אופציה של התקן על יתרותניו וחסרונותיו.

בשורה אחרונה, הבחירה בסוף בידיה של האשה, אבל ככל שיהיה לה יותר מידע אמין ומסודר ונכון ולא רק חוויות וסיפורים אלא מקנה מידה רחב תוכל לקבל החלטה מושכלת יותר.

אודי

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן