דילוג לתוכן

שימוש בדיאפרגמה

שלום,
ברוך ה' אני נשואה 13 שנים, עם 7 ילדים בלי עין הרע. אנחנו מרגישים שאין לנו את הכוחות הנפשיים לתת לעוד ילד את מה שהוא צריך בשלב הזה, אז מתמודדים כרגע עם השאלה של מניעה, לצערינו.
בעבר הרחוק לקחתי גלולות ולא הסתדרתי איתן בכלל, ולא יכולה לשאת את הרעיון של התקן, או אמצעים טווחי ארוך. מישהי המליצה לי על שימוש בדיאפרגמה אבל הבנתי שיש רבנים שמחזיקים שזה בעייתי..אנחנו שומרים הלכה כרב עובדיה זצ"ל.
האם השימוש אסור, או רק לא מומלץ (ומה זה אומר בפועל)?
תודה

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,


מניעת הריון יש לה שעה ויש לה מקום, ובהחלט יש פעמים וביטולה הוא קיומה ממש, קיום של הנפש, קיום של הגוף, קיום של המשפחה. ודבר בעיתו  - מה טוב.


ולכן, במצב האמור בהחלט נראה כי נכון לקבל הכוונה לגבי אופן אמצעי המניעה ושיהא הן הלכתית נכון והן בטיחותי ומאפשר איכות חיים וטהרה.


דיאפרגמה רמת ההגנה שלה לא מלאה, אבל גם אינה פשוטה הלכתית, ועמדתו של הרב עובדיה, היא להתיר רק במצבי קיצון ודחק ממש, ואם אין חלופה אחרת אבל איני בטוח כי זה המצב כאן.


התקן הוא פתרון מצויין, ואפשר לעשות בו שימוש גם לזמן קצר, אבל בודאי אם מדובר על שנה של מניעה ומעלה, זה בהחלט פתרון טוב ונכון.


גלולות - איני יודע מה ניסית בעבר, אבל מתוך נסיון של יעוץ במקרים רבים, פעמים ומבררים מה היה וניתן למצוא חלופות ופתרון שיתן מענה טוב ובטוח, וגם במקרים רבים יאריך את משך הטהרה.


אני מציע ליצור עימנו קשר למכון פועה ולדבר עם אחד הרבנים המשיבים או היועצות שלנו ולקבל הכוונה פרטנית למניעה טובה ויעילה עבורך.


בשורות טובות


אודי רט


רב יועץ ופוסק מכון פועה


לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה