דילוג לתוכן

גלולות הנקה

חודש וחצי אחרי לידה הצלחתי לטבול, אחרי שבוע התחלתי לקחת גלולות פומינק (ג. הנקה). אחרי שבוע נוסף קיבלתי מחזור ונאסרנו. אחרי שבוע הצלחתי לעשות הפסק, ביום החמישי לשבעה נקיים התחיל דימום בינוני שנמשך כבר שלושה ימים. הפסקנו כמובן את הספירה… בנתיים לא נראה שאוכל לעשות ביומיים הקרובים הפסק. מה עושים ? מימה יכול להיות הדימום ?
חוששים שעד שאטהר שוב נאסר מהמחזור …

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,

מזל טוב ושפע ברכה ומחילה על העיכוב במענה.

באופן פשוט אין זה מחזור אלא תופעת לוואי נפוצה ומוכרת של הגלולות.

בדרכ המצב מתייצב לאחר כשבועיים לערך של נטילה רצופה לאחר הדימום. אם לא כך קרה, הרי שיש לבחון הפסקה לכמה ימים והוספת פרימולט נור בנוסף לפומיניק (בתיאום עם רופא, זאת על בסיס מחקר שנעשה במכון פועה עם רופאים לבחינת דרכי המענה המיטביות לטיפול דימום מגלולות לאחר הלידה) למשך תקופה.

בשורות טובות

אודי רט

רב משיב מכון פועה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה