דילוג לתוכן

האתר הוא לע"נ הורינו היקרים חיים וזהבה בלומרט ז"ל ושלום אברדם ז"ל ת.נ.צ.ב.ה.

טבילה במקווה בצל האירועים וסכנה לצאת לדרך

שלום, מתגוררת בבסיס … בדרום מסביבנו ישובים רבים 'של בדויים בימים האחרונים שיורד הערב יש התפרעויות בכבישים ידויי אבנים ושריפת צמיגים. בנוסף יש עוצר יציאות אין יוצא ואין נכנס מהשעה 20:00 בערב עד 8:30 בבוקר. המקווה הקרוב הוא במרחק 22 דקות נסיעה בערד. האם עלי לוותר על הטבילה.

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,

ראשית כולנו מתפללים לימים שקטים וטובים יותר.

הטהרה בימים אלו חשובה מאוד וביתר שאת, לאפשר מקום לרוגע בפרט בביתנו ובתוך מבצרנו ולא לוותר על הטהרה.

הגמרא במסכת נידה עוסקת במקומות בהם היה חשש לטבול בלילה בשל סכנה לצאת החוצה, והפתרון שהגמרא מציעה היא טבילה למחרת היום השביעי (ולא לפני סוף היום השביעי), מה שבדר"כ יהיה אסור משום גזירת סרך ביתה של איסור טבילה ביום וחשש שלא יטעו, אבל במצב האמור, הגמרא וההלכה מציעה זו כפתרון.

ולכן, וודאי לא לוותר על הטבילה, הנכון הוא לטבול למחרת ביום השמיני, לתאם עם בלנית לפתוח את המקווה למחרת סיום השבעה נקיים ביום, כך שתוכלי לסוע ללא חשש ובאופן בטוח.

לחילופין, עם חישוב הזמנים, יתכן ואפשרי גם להתיר לטבול בשקיעה ממש ולהספיק לחזור הביתה עד לעוצר היציאות ולראות אם אכן פתרון זה מספיק בטיחותי, טבילה ביום השביעי בעייתית יותר הלכתית, ואם עולה אכן שאלה כזו, יש לבחון אותה באופן פרטני ומדוייק.

באופן פשוט, גם במצבים אלו, פוסק הרמ"א וכך נקטו רוב הפוסקים שיש להמתין עם הקרבה והאישות עד ללילה.

במצבים חריגים בהם קרבה בלילה לא מתאפשרת (כגון, שינה של כולם בממד בשל סכנה או מצבים חריגים אחרים שבהם אכן לא מתאפשרת קרבה בלילה) יש להיוועץ לגבי האפשרות של קרבה מלאה בין בני הזוג אף ביום הטבילה עצמה לאחר הטבילה.

בתפילה של כולנו לימים של שקט ובטחון.

בשורות טובות

אודי רט

רב משיב מכון פועה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה