כיבוד הורים ״רעילים ״ או שלום בית

לאחר נישואי, הקשר עם הורי נהיה ממש רע. הם עשו ואמרו דברים לא נאותים ולכן בעלי ממש לא אוהב אותם. הקשר שלי איתם
הלך והתרוקן לאורך ה3 שנים הללו. הם רוצים להפגש עימי לשיחה לבד איתם כדי לתקו את הקשר שלנו- ללא בעלי. הם בודאי יגידו דברים שליליים עליו ואיני רוצה להפגש איתם בלעדיו. אנחנו כזוג נפגענו נורא מהם ושיחה נוקבת צריכה להיות איתו כלול. השאלה שלי היא מה קודם למה- כיבוד הורים במקרה הזה או שלום בית?
חשוב לציין שאבי אדם מניפולטיבי ולכן חשוב שבעלי יהיהה לצידי בשיחה הראשונית כדי לדבר על כל הדברים שנעשו ב3 שנים האחרונות ואז אחר כך אני יכולה להפגש איתם. הם רואים את זה בתור״ את הילדה שלנו. את תפגשי איתנו״. יש פה המון עניין של כבוד מהבחינה שלהם. בעלי ממש ממש כועס עליהם על איך שהתייחסו אלי בזמן ההריון והלידה של שני הילדים שלנו ולכן מבחינתו – עדיף שהם יהיו כמה שיותר רחוקים. לי חשוב לטהר את האווירה ולנסות שיהיה קשר אבל רק אם הם יכבדו את הגבולות שנשים.מה לעשות?

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,


ראשית מחילה על העיכוב במענה, ביקשתי מאשתי יעל העוסקת בנושאים אלו בעבודה טיפולית והובלת קבוצות של מסע פנימי לכתוב תשובה בנושא ואני מצרף את דבריה כאן, שכן דבריה כאן יהיו טובים וגדולים מכל דבר שאוכל להוסיף.


בסוף הדברים מצורף קישור  לאפשרות להעמיק בדברים ואחדד את החשיבות והצורך לקבל ליווי ומענה פרטני בשאלות אלו, כדי לאזן ולפלס בין הצדדים השונים ולא לייצר את העימות המחדד את המתח והקושי כפי המתואר בשאלה.


ברכת שמים ובהצלחה רבה


אודי רט


רב יועץ ופוסק מכון פועה


-----


שלום וברכה יקרה,


מבין המילים שלך שומעים את הכאב הגדול מהמציאות הכואבת והמורכבת שאת מתארת.


הכאב הזה הוא לא סתם. לקשר שלנו עם ההורים שלנו ישנה השפעה על כמעט כל תחום בחיים שלנו, ולכן הוא שורשי ועמוק, וודאי משפיע לא רק על הזוגיות אלא גם עליך באופן אישי ועל מעגלים נוספים בחיים שלך.


בגלל החשיבות הגדולה של הקשר, כדאי ונכון להתאמץ עליו, ולראות איך מביאים בריאות, שלום וברכה עד כמה שניתן לקשר.


אפשר לדבר על הפגישה, ולענות לשאלה שאת שואלת באופן ממוקד, אבל ברשותך, לפני כמה מילים מהותיות.


1. ההורים שלנו נבחרו עבורינו בקפידה על ידי ריבונו של עולם. זו לא טעות, אלא השגחה, כמו שכל דבר שיש לנו במציאות שלנו מושגי ומדויק עבורינו.


זה לא אומר שזה נעים או קל, אבל זה לא סתם, ובא להצמיח אותנו ולעזור לנו למלא את השליחות שלנו בעולם.


2. 'שלושה שותפים באדם'.

הקב'ה עשה שותפות עם ההורים שלך ושל כל אחד מאיתנו, במעשה היצירה וההבאה שלנו לעולם.


דרכם קיבלת את מתנת החיים, ויש בכוח הקשר הזה, לא רק לתת חיים בשעת הלידה, אלא לתת כוחות של חיים לאורך ימים ושנים.


3. יש לנו בתורה מצווה שקשורה ליחסים שלנו עם ההורים שלנו - 'כבד את אביך ואת אמך'. אין שם סיוג, או הנחות למי שההורים שלו רשעים, או לא מכילים, או לא נותנים או מניפולטיביים. יש שם נקודה. תכבד, נקודה.

ולא, זה לא קל, זו אחת המצוות הקשות ביותר, עד כדי כך שהיה מי שאמר (ר' זעירא) אשרי אני יתום,שלא יכולתי לקיים את המצווה הזו..


עוד דבר. במצווה הזו אין הדדיות. זו מצווה שמוטלת על הילדים ולא על ההורים. (וודאי שיש להורים אחריות אבל זה שלהם). ילד מצווה לעשות את שלו, בלי קשר למה שההורים עושים או לא עושים.


עכשיו למעשה:


1. נכון להתאמץ מאד על יצירת חיבור מחודש וטוב עם ההורים.


2. מעבר לשאלת ההרכב בו נעשית פגישה, חשוב לראות ולברר (גם שכלית ולא פחות מכך רגשית) איך מגיעים למפגש כזה, מאיזה עמדת נפש ותפיסה ואיך רואים אותם. זה בעל משמעות דרמטית על היחסים, ויותר מכך, הרבה מאד פעמים, כשהיחס הפנימי משתנה, קורה משהו במציאות, ולא תמיד יש צורך לפתוח את כל מה שהיה בהסטוריה.


3. אין ספק, שהלכתית, הבית שלך הנוכחי, והזוגיות שלך קודמים, ופשוט שזה לא רק הלכתי, כי ברור שגם אם ההורים שלך כועסים או טעונים מאד, הם עדין אוהבים אותך ולא ירצו לפגוע ולעשות נזק לך.


4. המלצה מעומק הלב - לקבל ליווי ממי שיודע ללוות בסוגיות אלו. זה הרבה פעמים מצריך דיוק גדול, כדי לברר את האופן שבו מצליחים לכבד הורים ולהיות בקשר טוב במצבים מורכבים, וגם לדייק איך מכבדים בלי למחוק את עצמנו, כי למחוק את עצמנו זה לא כבוד, גם אם זה מתלבש בלבוש כזה.


נותר לחזק את ידיך להתאמץ על הקשר ולעשות את חלקך, ומה שתלוי בך, ברכת ה' עליך ויהי רצון שתרבה השלום, הברכה והאהבה בינך להורים, ובין ההורים לבעלך ולבית שלכם.


יעל רט,


יועצת זוגית ופרטנית, פסיכותרפסיטית ומנחת הורים.


https://yaelrath.com/kibud-horim/


 


לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן