דילוג לתוכן

נידה אחרי ניתוח קיסרי

כבוד הרב רציתי לשאול
אישתי עברה ניתוח קיסרי לפני כחודש.
יום שלישי הזה יהיה 4 שבועות שלמים.

היא התחילה לספור ימים נקיים אבל באמצע הופיע כתמים צבע חום.
שאלתי את רב שהוא אמר לי שלפי ההלכה צריך לחכות חודש אחרי הלידה כדי לטבול במקווה, אבל אני קצת מבולבל.
צריך להיות שבעה ימים נקיים לגמרי או יש כתמים שהם לא בעתיים?
אגב, נולד לנו בן זכר (מדאוריתה מחכים 7 ימים נקיים?)
תודה רבה

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,

מזל טוב ושפע ברכה.

מחילה מתשובת הרב, אבל התשובה ודאי אינה נכונה, אאכ היתה בינכם אי הבנה, אפשר לטבול ברגע שנגמר הדימום וניתן להתחיל ולספור שבעה נקיים ובסופן כמובן לטבול כדין.

כתם חום צריך לראות לפי האופן בו נראה, ואיך הוא נראה, אם נראה על עד בדיקה, צריך ראות לפי צבעו, יש פעמים וחום הוא אכן צבע בעייתו ונוטה לאדום ואכן סותר את הנקיים (ואולי זו כוונת רב והאמירה כי בדרכ לוקח כחודש עד שנטהרים) או שזה נראה על גבי בגד או מגן תחתון ולא בבדיקה.

שאלת הדאורייתא אינה רלוונטית כאן מהיבטים רבים, הן כי מדובר על ניתוח קיסרי (ואין טומאת לידה אלא רק טומאת נידה), הן כי למעשה כתב הרמבם וכך נפסק בשוע שאין דמי טהרה אצל יולדת וכל יולדת בזוב, וגם בקיסרי, אין מציאות בו לא יהיה דימום לאחר הלידה ולכן ודאי שיולדת נאסרת בלידה אף אם היא בקסרי.

ולכן, בלידה נקבה המינימום שאפשר לטבול (אחר לידה וגינלית) היא שבועיים (כאשר מתוכם צריך שיהיה שבוע נקיים, מה שבפועל לא מציאותי) ואצל זכר, המינימום לטבול הוא שבוע (וכנל אין זה מציאותי כי נצרך שבעה נקיים).

בשורות טובות

אודי רט

רב משיב מכון פועה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה