היי אני נשאית של גן בשם לינץ( סרטן במעי)
רציתי לשאול האם כדאי לעשות השתדלות ולבצע PGD ובכך למנוע את העברת הגן. או להיות באמונה ולהביא ילדים באופן טבעי עם סיכוי של 50 אחוז להעביר את הגן לילדים
דף הבית » שאלות ותשובות » תסמונת לינץ – האם לבצע PGD?
שלום וברכה,
ישר כוח על הפניה. אענה תשובה ראשונית אבל תשובה מעמיקה יותר צריכה להיות בשיח ודיון עימכם, שיכלול בתוכו הן את הסיפור המשפחתי שלכם (בני המשפחה בדורות האחרונים שחלו בסרטן וסוג הסרטן שחלו וכמובן הגיל בו הופיע המחלה אצל האנשים השונים) וכן אם נעשה איתור של הנשאות של הגן על איזה גן זה יושב בדיוק ( (PMS2;MLH1;MSH2;MSH6 ) מידע זה יכול להשליך על טיב ההמלצה והדרך הנכונה בה לפעול.
במחלות המוגדרות LATE ONSET מחלות גילאים מאוחרים, אכן קיים דיון ערכי ומהותי בין האפשרות לבצע PGD, כאשר בנשאות למחלת לינץ זה ודאי אפשרי לבצע את ההתערבות הזו, לבין מקום לשקול עד כמה זה אכן בגדר פעולה מומלצת ונכונה להתערבות, והדבר יהא תלוי בשאלות שעלו לעיל.
על מנת לסייע בקבלת ההחלטה, לפי מקומכם האישי וההשלכות הרחבות, אני מציע ליצור עימנו קשר למכון פועה ולדבר עם אחד הרבנים המשיבים ונשמח לסייע 026515050.
אוסיף, כי התמודדות מעין זו, מצריכה מעבר להיבט הרפואי, בחינה של סוגיות נוספות הקשורות למקום הפנימי, שאלת האמונה מחד ושאלת ההורשה האפשרית לילדים, של אתגרים והתמודדות אל מול התנהלות ורצון להתנהלות פחות "מתוכננת" בדברים הכי פשוטים וטבעיים של החיים, כל אלו, מצריכים במקרים רבים מעבר לשאלה ולהיבט הרפואי ולבחינה האתית של הדברים, גם בחינה של עולם הנפש ויצירת המתווה המתאים לאדם עצמו מול עצמו, לאדם מול בן או בת הזוג, וכמובן עמידה בריאה ונכונה אל מול הילדים והמשפחה במובנה הרחב.
למותר לציין, את המובן מאליו, כי הידיעה על הנשאות מחייבת כמובן מעקב רפואי קפדני בהתאם להנחיות הרפואיות, וגם באופן פשוט מחייב בעת קשרי שידוכין ליידע על כך על מנת.
בשורות טובות וברכת שמים בעה
אודי רט
רב יועץ ופוסק מכון פועה
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.
שלום וברכה
תודה על האפשרות לשאול.
לאחרונה התחלתי לקחת גלולות זואלי (עברתי מיסמין). בסיום החפיסה הראשונה, עם הגלולות הצהובות (הפלצבו?) לא קיבלתי מחזור כלל.
ידוע שבגלולות זואלי הדימום מתמעט מאד ולעיתים לא מגיע כלל.
רציתי לשאול, האם בתקופות שבין החפיסות (בכדורים הצהובים) אפשר ללבוש שחור, 'לעצום עיניים' ולא להאסר אם אין דימום ממשי, או שכן צריך להיות ערניים בימים אלה ולשים לב אם יש כתמים או דימום חלש?
תודה רבה.
שלום,
אני כשנה ורבע אחרי לידה, מניקה לגמרי ולא היה לי ווסת כלל מהלידה ורוצה להשתמש באמצעי מניעה נובה רינג או אמצעי אחר שלא יביא דימום וגם לא יגרום להשמנה (בעבר השתמשתי בסרט/פומיניק והחזיק הרבה זמן נקי אבל הרגיש לי שגורם להשמנה). הבנתי שהטבעת גורמת להתמעטות החלב אבל הילד כבר גדול מספיק כך שפחות אכפת לי אך בעבר כשביקשתי מהרופא אמצעי מניעה שאל אם אני מניקה ונתן לי פומיניק ולא משהו אחר אפילו שהילד מעל שנה.
שאלה- איזה אמצעי מומלץ שלא יגרום לדימום? כרגע אין לי ווסת, האם השימוש בנובה רינג או אמצעי אחר מחייב הופעה של ווסת בהמשך?
תורה מראש.
שלום וברכה!
בתהליך של הפריה חוץ גופית PGD נשאלנו אם אנחנו מסכימים לתרום את העוברים החולים לצרכי מחקר.
מה דעת ההלכה בעיניין?
תודה רבה!
שלום,
רציתי לשאול:
1. האם יש ללבוש תחתון בימי פרישה?
2. בימי פרישה במשך היום (לא בלילה)- האם חובה להפריד את המיטות?
תודה
האם בימים שבין הוצאת הנוברינג (לאחר 3 שבועות), ועד לקבלת הוסת אני מוגנת מלהיכנס להריון? (אציין שכעת זו הטבעת השניה שאני משתמשת מהלידה שהיתה לפני 4 חודשים, ולפני כן השתמשתי בפומיניק). תודה
שלום,
אני כרגע 3 שבועות אחרי לידה ב"ה.
ניסיתי לעשות הפסק טהרה היום. ההפסק היה נראה לי בסדר אבל המוך כאב לי מאוד ויצא במראה שיש בו ספק. (אביא בעז"ה לרב שיחליט)
אבל, אם אצטרך לעשות שוב הפסק, מה האמירה העקרונית אחרי לידה?
בגלל שניסיתי ומאוד כאב לי בזמן שהיה שם, אני שואלת אם יש מקום להקל.
תודה.
שלום,
הותקן לאשתי התקן "מירנה". ידוע שאיתו יכולים להופיע דימומים לא צפויים למשך מס' חודשים.
כיצד יש להתייחס ולהתנהג עם אותם דימומים? האם כל פעם שמופיע דימום אנחנו נאסרים?
ושאלה נוספת, אשתי מאובחנת בסכיזופרניה. האם יש השפעה של ההורמונים בהתקן זה על מצבה הנפשי? ההתקן הוכנס לפני חודש וכעת יש ירידה חדה במצב הרוח ובמוטיבציה.
תודה רבה
שלום, אני כמעט שישה חודשים לאחר הלידה
בהתחלה השתמשנו בנרות למניעה, כשהבנו שזה לא מונע כ"כ טוב עברתי לסרזט
אני לוקחת אותו כבר חודש וחצי ולא מצליחה להתנקות, מקבלת מחזור של 8 ימים בתדירות של פעם בשבועים
מה אפשר לעשןת?
תודה רבה
שלום
ילדתי לפני 4 חודשים
ומעוניינת לקחת אמצעי מניעה למשך שנתיים
מניקה כול היום חוץ מהלילה
איזה אמצעי מניעה אפשר להשתמש ?
שלום כבוד הרב,
אני פונה אליך בעניין התלבטות הלכתית ורפואית דחופה הנוגעת להריון של אשתי. בבדיקות שביצענו לאחרונה ובפרט אתמול, נאמר לנו שההריון ככל הנראה אינו מתפתח בצורה תקינה (הריון אנמבריוני/שק הריון ריק). רופא הנשים של אשתי הפנה אותה לבצע הפסקת הריון באמצעות כדורים וההליך מתוכנן ליום ראשון הקרוב בשעות הבוקר.
אנחנו רוצים לוודא מהי ההשקפה ההלכתית במצב זה לפני שנחליט כיצד לפעול.
מספר שאלות:
1. האם במקרה כזה, שבו אין התפתחות של עובר, יש היתר הלכתי לבצע הפלה באמצעות כדורים?
2. האם יש טעם להמתין זמן נוסף לבדיקות נוספות (כגון אולטרסאונד נוסף למרות שנעשו כבר שניים) לפני קבלת החלטה סופית?
3. האם יש הנחיות נוספות או המלצות הלכתיות שיכולות לעזור לנו להתמודד עם המצב?
מכיוון שההליך מתוכנן ליום ראשון בבוקר, נשמח לקבל תשובה דחופה ככל האפשר, כדי שנוכל לקבל החלטה מושכלת בהתאם
בברכה ובתודה רבה,
…