בדיקת זרע

כיצד מתייחסת ההלכה לגבי בדיקות זרע על מנת לבדוק פוריות? (כמובן במטרה להביא ילדים)

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,

השאלה כללית מידי, וודאי שיש מצבים בהם נכון וצריך והכרחי לבצע בירור למצב הזרע, שכן אנחנו יודעים כי כ 40 אחוז מקשיי הפיריון נובעים בשל קושי גברי במצב הזרע.

בירור הזרע יכול וצריך להיות בדרך שהיא נכונה הלכתית ומקצועית, כאשר בשלב ראשון מבצעים בירור של PCT כוסית (איסוף וגינלי), כלומר, הזוג מקיים אישות באופן סדור לגמרי ומיד לאחר פליטת הזרע על ידי הבעל תוך קרבה מלאה, הוא יוצא מתוך הגוף והאשה נותנת לנוזלים ליפול כוסית סטרילית (כדוגמת כוסית של בדיקת שתן), את הנוזל הנאסף מביאים למעבדה.

את הבדיקה יש קיים בסמיכות לזמן הביוץ, כלומר עפ"ר, יש לקיים את הבדיקה מספר ימים לאחר המקווה כאשר בליל טבילה נמצאים ביחד ולאחר מכן נמנעים למשך כיומיים מאישות עד לביצוע הבדיקה.

יש להביא את הזרע למעבדה תוך כשעה מעת הוצאת הזרע ולצור כך אכן יש להיות ביחד בחלק מהמקרים בשעות היום.

בעת הצורך

בחלק מהמעבדות ניתן לקבל מדיום (חומר משמר מותאם) על מנת לאפשר הארכת זמן בין מועד הבאת הזרע להוצאתו מהגוף, בשלב שבין ההוצאת הזרע עד להגעה למעבדה יש לשמור עליו בחום גוף.

בדיקה זו אפשרית מבחינה הלכתית, לאחר מתן היתר פרטני ובחינת המכלול (כגון מה הבירור נעשה כבר אצל האשה, בני כמה זוג, בעיות רקע אחרות, תזמון ומצב הביוץ ועוד), וגם מבחינה מקצועית הוכחה כיעילה וקבילה, אף שאיכותה במעט פחותה מבדיקה עם קונדום, יתרונה ההלכתי והדרך בה היא נעשית מחייב את ביצועה כשלב ראשון.

לאור הבדיקה וממצאים אחרים בעת הצורך מפנים את הזוג גם לבדיקה עם קונדום סטרילי (המכונה הלכתי) וגם זאת כאמור לאחר פסיקה פרטנית ממומחה הבגיא בתחומים אלו.

אני מציע ליצור עימנו קשר, מכון פועה מלווה בכל עת אלפי זוגות בהליכים אלו הן רפואית והן הלכתית על מנת להתקדם בקצב הנכון בבירור ובהגעה אל פרי בטן בעה.

מכון פועה 026515050 ניתן לדבר עם כל אחד מהרבנים המשיבים.

בשורות טובות בעה

אודי רט

רב משיב מכון פועה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן