צום ט באב למעוברת

שלום הרב.
ב"ה אשתי נכנסה להריון (הריון ראשון, היא בת 21), ורציתי לשאול מה הדין לגבי צום ט' באב.
ב"ה שבוע 10 להריון, ההרגשה הכללית טובה. מדי פעם במהלך היום (פעם פעמים, לרוב בבוקר כשהיא קמה ובערב) יש לה איזו חולשה כללית כזו בה היא מאוד חלשה, ורעב שמוביל לכאב בטן. ביום רגיל פשוט אוכלת איזה משהו ומחכה כמה דקות עד שיעבור ואז חוזרת לתפקוד רגיל.
רציתי לשאול האם עליה לצום כרגיל?

תשובת הרב אודי רט - רב משיב במכון פוע"ה

שלום וברכה,


דין צום תשעה באב כמעט כדין יום הכיפורים, ולכן, גם מעוברות ומניקות במצב תקין צריכות לצום, אף שודאי יש היבטים בהם תשעה באב קל יותר.


כמובן, שתורתנו תורת חיים, ואם נוצר מצב של חשש כלשהו שיש בו בכדי לסכן, הרי שמותר לעצור את הצום ולאכול ולשתות, ואין כל צורך להגיע לסיכון ממשי.


ולכן  אם ההריון תקין ואין כל בעיה בריאותית כלשהי, יש להתחיל את הצום ביחד עם כל עם ישראל, רצוי ונכון להערך לצום כראוי לפני כן בשתיה מרובה ומזינה, אכילה נאותה (מומלץ מאוד לאכול ענבים שיש בהם סוכר המתפרק לאט ואוכל שמתעכל באופן טוב ולא מעמיס, באתרים השונים ניתן למצוא המלצות רבות לכך).


את הצום יש להתחיל ביחד עם כל עם ישראל, לנוח באופן מיטבי במהלך הצום ולשהות במקום קריר.


במצב תקין אין כל בעיה לסיים את הצום, ויחד עם זאת, יש להכיר כמה כללי זהירות, במידה ומתחיל חולשה יתרה או קושי גדול  שלא עובר במנוחה, סחרחורת, או מיחושים חריגים אחרים (ודאי שאין להגיע למצב של צירים וכד) יש לאכול ולשתות באופן מלא (דין שיעורים לא נאמר למעשה בתשעה באב).


ובתמצית רבה, אם הכל תקין לא לפחד לצום, ומצד שני גם לא לפחד לעצור את הצום כאשר עולה ספק, כיוון שהשנה חמה במיוחד תשומת הלב והזהירות צריכים להיות גדולים יותר להשהייה במזגן ולמנוחה, ובעת הצורך גם לעצור את הצום.


כמובן, באם ישנה שאלה פרטנית מוזמנים ליצור עימנו קשר.


יהי רצון כי יבנה בית קודשנו ותפארתנו ונזכה לחגוג יחד כל עם ישראל עוד בימים אלו בבנין הבית ובהיכלו יחד כל עם ישראל


בשורות טובות


אודי רט


רב משיב מכון פועה


לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

יש לכם שאלה?

השו"תים של פוע"ה

כניסה לאתר

הרשמה לניוזלטר של פוע"ה

דילוג לתוכן