כששליחות חוצה יבשות
על הרגעים שבהם גבולות נמחקים והשליחות של מכון פוע”ה מחברת נשמות ברחבי העולם • הרב גדעון ויצמן יועץ ופוסק, מנהל המחלקה לדוברי אנגלית במכון פוע”ה
“חשבנו שזה רק עניין של זמן,” אמרה קלארה לרב הקהילה שלה במקסיקו.
“כולם סביבנו כבר עם ילדים, ואנחנו… מחכים. מתפללים. מנסים לא לאבד תקווה.”
יוסף, בעלה הנהן. “בהתחלה זה לא הפריע לנו. אבל כשחלפה שנה, ואז עוד אחת – זה כבר נהיה קשה. כל הודעת וואטסאפ על לידה של חברים… כל שבת בבית הכנסת… אתה שואל את עצמך – מתי אנחנו..?”
רב הקהילה הפנה אותם, למכון פוע”ה מקסיקו. בפגישה הראשונה עם הרב דניאל קראדי, יועץ ופוסק בפוע״ה מקסיקו, הוא הקשיב, שאל שאלות, ושלח אותם לרופא מומחה מקומי.
בהתחלה הכול נראה פשוט, אבל מהר מאוד התברר שהבעיה מורכבת יותר.
הרופא בדק ושלח לבדיקות יותר מקיפות, יוסף התייעץ שוב עם הרב קראדי שלימד אותו כיצד לבצע את הבדיקות בהתאם להלכה. כאשר התוצאות חזרו התברר שיש בעיה יותר קשה מכפי שהיה נראה תחילה.
הרופא לא הציע טיפול.
קלארה הורידה את העיניים. “הוא פשוט אמר – אני מצטער אני לא רואה פתרון .”
הם לא ויתרו. חזרו לרב קראדי, מבולבלים, עצובים.
הרב הרגיע ואמר: “תדעו – יש טיפול חדש שאינו קיים במקסיקו, אבל הוא כן קיים בלוס אנג'לס ואנחנו נסייע לכם בע"ה.”
הרב קראדי יצר קשר עם הרב אילן סיגלמן ממכון פוע”ה בלוס אנג’לס, וביחד ארגנו פגישת זום עם הרופא האמריקאי.
יוסף צחק כשהתחברו למחשב. “מי היה מאמין שאני אדבר עם רופא באמריקה, עם שני רבנים בתווך?”
בפגישה דיברו כולם – הרופא הסביר באנגלית, הרב קראדי תירגם עבור הזוג לספרדית, והרב סיגלמן עזר לרופא להבין את הצד ההלכתי.
פתאום הכול התחבר. הייתה תחושה שכולם באותו צד – מחפשים דרך אחת: לעזור ליוסף וקלארה להיות הורים.
שיתוף הפעולה הזה בין הרבנים, הרופאים והזוגות – הוא לב העשייה של מכון פוע”ה.
בין אם זה במקסיקו, בארה”ב או בישראל – הקול המשותף הוא אותו קול של אחריות, הקשבה ותקווה.
סניפי מכון פוע”ה בעולם פועלים יחד – חולקים ידע, ניסיון ולב אחד למען כל זוג.
בעוד מספר שבועות יתקיים כנס מיוחד של רופאים יהודים, רבנים העוסקים בפוריות, כדי לשפר את שיתוף הפעולה ומתן שירות מקצועי למטופלים יהודים באזורים שונים בעולם. האירוע יהיה מושב בתוך כנס הגדול ביותר באמריקה בנושא פוריות שיהיה השנה בטקסס.
לפני מספר שבועות קיבל הרב קראדי שיחת טלפון מיוסף.
“הרב,” הוא אמר בהתרגשות, “אנחנו רצינו שתהיה הראשון לשמוע. קלארה בהריון.”
מהעבר השני הרב שמע את הדמעות בקול שלו.
ואז הוא הוסיף: “ואני רוצה שגם הרב סיגלמן ישמע. אתם הייתם שם בשבילנו מההתחלה.”
שתיקה קצרה.
ואז – שלושה אנשים, בשלוש מדינות שונות, מחוברים בלב אחד למטרה של הוספת חיים בעם ישראל.